Mes turime 310 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3563
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13750
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89780
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionyse – pasaulio čempionato įkvėpta futbolo šventė

2014 m. rugpjūčio 9 d. šeštadienis Nr. 60 (1398)

Šią vasarą didžioji pasaulio žmonijos dalis gyveno futbolu – nuo birželio 12 d. iki liepos 13 d. Brazilijoje vyko Pasaulio futbolo čempionatas. Pasak Papildomo ugdymo centro direktoriaus Stanislavo Podvoiskio, įkvėpti Pasaulio futbolo čempionato nepakartojamų emocijų švenčioniškiai nusprendė tarsi pratęsti šią futbolo šventę ir surengė futbolo čempionatą mero taurei laimėti. Čempionatą padėjo suorganizuoti Lietuvos gatvės vaikų ir jaunimo futbolo asociacija, kurios prezidentu yra S.Podvoiskis. Čia dalyvavo septynios jaunųjų futbolininkų komandos: Pabradės, Ignalinos, net trys Švenčionių komandos, Švenčionėlių ir Ignalinos r. Didžiasalio. Kad visi galėtų pasimėgauti žaidimu, išbandyti savo meistriškumą, puikiai praleisti dar vieną vasaros mėnesį, kiekviena komanda iki pusfinalių žaidė net po 6 varžybas, t.y. kiekviena varžėsi su kitomis šešiomis. Taigi ir Švenčionių mero taurės futbolo varžybos tęsiasi mėnesį – kaip ir Pasaulio futbolo čempionatas Brazilijoje. Gražaus futbolo, sportiško azarto, noro nugalėti ir sugebėjimo kovoti iki galo šiame čempionate taip pat netrūko. O ir krūvis žaidėjams, komandų vadovams, treneriams, teisėjams ir organizatoriams buvo didžiulis, juk varžybų buvo daug, o tai pareikalavo nemažai fizinių ir emocinių pastangų.

Ketvirtadienį pusfinaliuose susitiko stipriausios turnyro komandos: Pabradė – Švenčionių „Kūna“ ir Ignalina – Švenčionėliai.

Sekmadienį Zigmo Žemaičio gimnazijos stadione vyks finalinės varžybos, į kurias kviečiami visi komandų aistruoliai ir kiti mėgstantys futbolą puikiai praleisti laiką. Prie finalinių susitikimų prisijungs ir „Salų“ iš Didžiasalio bei Švenčionių komandos, kurios rungsis dėl 5-osios vietos.

Taigi, pasak S.Podvoiskio, žiūrovų laukia geras futbolas ir daug emocijų, o žaidėjų – ne tik azartiškos kovos aikštelėje, bet ir apdovanojimai – taurės bei medaliai. Rajono meras Vytautas Vigelis prieš pusfinalių varžybas perdavė futbolo čempionato nugalėtojams skirtas taures ir medalius, padėkojo organizatoriams ir dalyviams bei apgailestavo, kad dėl dalykinės komandiruotės į užsienį negalės pats dalyvauti. Prie čempionato organizavimo svariai prisidėjo „Kūnos“ treneris Česlovas Širvinskas, Pabradės – Kazimieras Kondratavičius, Švenčionėlių – Tadas Garla ir Raimondas Turla, Ignalinos – Tadas Bernotas, „Kūnos“ žaidėjas Arnas Ambrasas, tėisėjas Lukas Babachinas – jiems nuoširdi padėka.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis