Mes turime 242 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:622
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19166
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:66492
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kviečiame švenčioniškius paminėti Baltijos kelio 25-metį ir parašyti linkėjimą Lietuvai

2014 m. rugpjūčio 9 d. šeštadienis Nr. 60 (1398)

Šiemet, rugpjūčio 23-ąją, sukanka 25 metai, kai trijų Baltijos valstybių piliečiai rankų vainiku apjuosė savo laisvę, saugodami ją kaip kūdikį, tvirtai spausdami prie savęs ir pranešdami pasauliui apie savo apsisprendimą būti laisviems. Atsigręždami į istorijos vingius, prisimename, kad 1989 m. rugpjūčio 23 d. Baltijos tautos išreiškė norą būti laisvos ir apie 2 mln. Lietuvos, Latvijos ir Estijos žmonių grandinė nusitiesė nuo Vilniaus per Rygą iki Talino.

 

Parašykime palinkėjimą Lietuvai

2014 m. rugpjūčio 23-ąją Baltijos kelio maršrutu keliaus speciali Baltijos kelio knyga bei Palinkėjimų dėžė, į kurias bus sudėti Lietuvos miestų, rajonų gyventojų palinkėjimai ateities kartoms.

Palinkėjimus Lietuvai gali perduoti ir kiekvienas Švenčionių krašto žmogus.

Specialią kortelę, kurioje Jūs įrašysite savo palinkėjimą, nurodant vardą, pavardę, gyvenamą vietą, amžių, galite užpildyti ir įmesti į Palinkėjimų dėžę Švenčionių rajono savivaldybės viešojoje  bibliotekoje ir jos filialuose.

Palinkėjimų kortelės bus perduotos „Baltijos kelio sąšaukos“ organizatoriams rugpjūčio 23 d. Dėžė su palinkėjimais bus saugoma vienoje iš Gedimino pilies salių Vilniuje, kur ir prasidėjo Baltijos kelias.

 

Kviečiame vykti į „Baltijos kelio sąšauką“

Rugpjūčio 23 d. kviečiame vykti į „Baltijos kelio sąšauką“ paminėti Baltijos kelio 25-metį. Švenčionių krašto žmonės renkasi kelio Vilniaus-Panevėžys 61 kilometre, prie kryžiaus. Pageidaujantys, gali savo transportu vykti į kitą sustojimo vietą ir kartu su delegacija iš Vilniaus nešti duoną, Baltijos kelio knygą ir Palinkėjimų dėžę kituose ruožuose stovintiems žmonėms.

Vykti į akcijos vietą kviečiame ir savo transportu, ir autobusu. Išvykstame rugpjūčio 23 d. 9 val. nuo Nalšios muziejaus (Laisvės al. 1, Švenčionys).

Norintys vykti autobusu turi iki rugpjūčio 16 d. registruotis Švenčionių rajono savivaldybės administracijos kultūros, švietimo, jaunimo ir sporto skyriuje, 303 k. (Vilniaus g. 19, Švenčionys), tel. (8 387) 66367 arba el. paštu inga.varniene@svencionys.lt