Mes turime 343 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1798
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11985
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88015
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pabradės miesto paplūdimys prie Dubingės upės tvenkinio vėl vilioja poilsiautojus

2014 m. rugpjūčio 6 d. trečiadienis Nr. 59 (1397)

Pabradės miesto kultūros centras baigė vykdyti pagal „Vietos plėtros 2009-2014 metų strategija“ prioritetą „VVG teritorijos atnaujinimas ir plėtra siekiant gerinti gyventojų gyvenimo kokybę“ projektą „Pabradės m. paplūdimio prie Dubingės upės tvenkinio įrengimas“.

Projekto vadovas Bronislovas Vilimas sakė, kad teritorija prie Dubingės upės tvenkinio jau daug metų yra naudojama kaip Pabradės miestelio paplūdimys. Nuostabi gamta prie tvenkinio visada traukdavo ir vietinius miestelio gyventojus, ir turistus praleisti savo laisvalaikį šalia vandens ir pušynų. Taip pat čia visada gausu žūklės mėgėjų, sportuojančių, renkančių miško gėrybes.

Dar prieš trisdešimt metų Pabradės „Modulio“ gamyklos lėšomis čia buvo įrengtas lieptas į tvenkinį, paplūdimys, bokštelis virš tvenkinio, suoliukai, paplūdimio tinklinio aikštelė. Čia visada vykdavo vasaros ir žiemos sporto šventės, kultūriniai renginiai. Per tuos dešimtmečius, neskiriant lėšų teritorijos priežiūrai ir remontui, visi įrenginiai sunyko, lieptas supuvo ir sugriuvo, vienintelis miestelio paplūdimys neteko savo traukos. Daugelis gyventojų, netekus šios patrauklios vietos, visur ir visada prisimindavo dar visai ne tokius senus laikus, kada jie turėjo nuostabią vietą praleisti laisvalaikiui, ir nuolat išsakydavo savo nepasitenkinimą esama dabartine padėtimi.

„Taip Pabradės kultūros centre gimė idėja ne tik atkurti buvusią paplūdimio teritoriją, bet keliais etapais, palaipsniui šią vietovę paversti traukos centru ne tik vietiniams gyventojams, bet ir atvykstantiems turistams, - sakė B.Vilimas. - Šioje erdvėje turėtų stovėti sportui ir kultūriniams renginiams skirti įrenginiai. Čia nuolat vyktų įvairiausi miestelio renginiai, sportinės varžybos“.

Pirmuoju etapu buvo planuojama rekonstruoti lieptą (pakloti ant esamų metalinių konstrukcijų medinę dangą (100 metrų ilgio ir 2.80 m. pločio), išvalyti ir sutvarkyti pakrantę, paplūdimį, tinklinio aikštelę, pastatyti suoliukus, persirengimo kabiną. Praeitą savaitę vykusios didžiulės talkos metu kaip tik ir buvo atlikti baigiamieji paplūdimio tvarkymo darbai. Į kvietimą dalyvauti talkoje Pabradės miesto kultūros centro „Fcebook“ paskyroje atsiliepė daug savanorių: pabradiškiai, miesto kultūros centro darbuotojai, bendruomenės nariai, B.Vilimo vadovaujamų orkestrų muzikantai. Gražus būrelis entuziastingų muzikantų, panorusių prisidėti prie Pabradės gražinimo, atvyko ir iš Vilniaus. Didelė kompanija daug nuveikė, o per pertraukėles gaivinosi mineraliniu vandeniu, vaisvandeniais, stiprinosi koše.

Šio projekto įgyvendinimas tikrai prisidės prie daugelio miestelio gyventojų lūkesčių išpildymo, teritorija vėl įgaus savo patrauklumą.

Pabradės kultūros centro kolektyvas planuoja ateityje, tęsiant šį projektą, įrengti apšvietimą, pastatyti pavėsines, krepšinio aikštelę, vasaros estradą renginiams, nutiesti pėsčiųjų taką. Įgyvendinus šią Pabradės kultūros centro iniciatyvą, miestelio gyventojai per keletą etapų atgautų ne tik tai, ką prarado, palaipsniui sunykus ir savaime susidėvėjus prieš daugelį metų sukurtai infrastruktūrai, bet ir gautų visai kitą kokybę, turinčią žymiai platesnes pritaikymo galimybes. Tai ypač svarbu, norint išlaikyti mažuose miesteliuose jaunimą, apsaugoti nuo sunykimo. Vien tik darbo vietų sukurti nepakanka, nemažiau svarbi yra ir mus supanti aplinka.

Projekto vadovas B.Vilimas nuoširdžiai dėkoja visiems, dalyvavusiems paplūdimio tvarkymo talkoje. Ačiū už neabejingumą, gerą nuotaiką, darbštumą. Juk visa tai – Pabradės miesto puoselėjimui.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis