Mes turime 226 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4528
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21870
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65853
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Antstolė fiksavo užsikrėtusių kiaulių naikinimo eigą

2014 m. rugpjūčio 2 d. šeštadienis Nr. 58 (1396)

Afrikiniu maru užsikrėtusių kiaulių naikinimas Ignalinos rajone buvo užfiksuotas teisinėmis priemonėmis. Darbų Rupinskų kiaulių komplekso teritorijoje eiga detaliai užfiksuota antstolės parengtame faktinių aplinkybių konstatavimo protokole.

Pasak antstolės Svetlanos Kastanauskienės, kompleksą valdančios bendrovės atstovų prašymu buvo filmuojamas ir fotografuojamas kiaulių perkėlimas iš komplekso patalpų į specialiai paruoštas duobes ir jų užkasimas. Šios aplinkybės gali būti reikšmingos ateityje kaip įrodymai, kad kiaulės sunaikintos patikimu būdu, laikantis nustatytų saugos reikalavimų.

Faktinių aplinkybių konstatavimo protokolas teisiniuose procesuose laikomas rašytiniu įrodymu. Faktinių aplinkybių konstatavimo paslauga teikiama ir pritaikoma įvairiausiose srityse, nuo ekstremalių situacijų ir avarijų iki pramoginių renginių ar Gineso rekordų. Fiksuojami įvykiai ir vaizdai, kvapai ir garsai, duomenys ir jų panaudojimo faktai.

Poreikis teisinėmis priemonėmis užfiksuoti daiktų būklę arba situaciją kasmet didėja, kadangi tinkamai užfiksuoti įrodymai labai palengvina teisinių ginčų sprendimą arba padeda jų išvengti. Šios paslaugos mastas per 11 jos teikimo metų išaugo daugiau kaip 12 kartų: 2003 m. – 310 faktų konstatavimo atvejų, 2013 m. – 3759 unikalūs paslaugos atvejai.

Tyrimų centro „Vilmorus“ 2014 m. balandį atlikto tyrimo duomenimis, faktinių aplinkybių konstatavimo paslauga naudojasi 77 proc. nuolatinių vartotojų – teisininkų ir verslo atstovų.