Mes turime 372 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2341
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18542
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94572
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Gatvės tvarkomos iš sutaupytų lėšų

2014 m. liepos 26 d. šeštadienis Nr. 56 (1394)

Šią vasarą net kelios gatvės Švenčionių mieste remontuojamos iš sutaupytų lėšų. Vykdant Europos regioninės plėtros fondo finansuojamą projektą, kai buvo iš pagrindų su visais inžineriniais tinklais rekonstruojama po vieną gatvę visuose trijuose rajono miestuose – Vilniaus g. Švenčionėliuose, Pakalnės g. Švenčionyse ir Upės g. Pabradėje, vykdant pirkimus buvo sutaupyta lėšų. Vilniaus regiono plėtros taryba priėmė sprendimą sutaupytas lėšas palikti savivaldybei ir leido jas panaudoti naujiems darbams. Sutaupyta tiek, kad užteko visai Partizanų g. ir Mažajai g. atkarpoje nuo Strūnaičio g. iki Ramiosios g. suremontuoti. Čia pakloti tinklai, asfaltas. Likusi dalis – nuo Ramiosios g. iki Lentupio g. - taip pat bus remontuojama iš sutaupytų lėšų, bet jau iš kito šiuo metu vykdomo projekto - daugiabučių namų kompleksinio rekonstravimo, kuris vykdomas Rymo g. Ten taip pat yra lėšų likutis, kurio, kaip tikimasi, pakaks Ramiajai g. užbaigti.

Rekonstruotų gatvių gyventojams daugeliu atvejų atsirado galimybės prisijungti prie miesto vandentiekio ir nuotekų tinklų. Rajono savivaldybės Vietinio ūkio skyriaus vyr. specialistas Grigorijus Avinas stebisi, kad Švenčionyse vienoje gatvėje žmonės jungiasi masiškai, kitoje – tik vienas kitas. Partizanų gatvėje gyventojai labai aktyvūs, galima sakyti, jungiasi kas antras namas. Tuo tarpu Strūnaičio gatvė tiesiog stebina. Paklota 1,5 kilometro vandentiekio ir nuotekų tinklų, paruošta 60 abonentų (prie 1 abonento gali jungtis du ar net daugiau vartotojų), o pareiškusių norą prisijungti prie tinklų (paruošti projektai) tik 5 vartotojai. Tokio patogumo norėtų daugelis gyventojų, gaila, daug kur dar nėra galimybių. Tiesa, Strūnaičio gatvėje kai kuriems namams prisijungimas labai komplikuotas, nes savo laiku, kai gatvėje dar vyko darbai, į raginimus gyventojai nekreipė dėmesio. Iš projekto vamzdynai klojami tik iki sklypo ribos, privačioje valdoje vamzdžius kloja patys gyventojai. Strūnaičio g. daug namų, kai privati valda prasideda nuo pat šaligatvio. Dabar, kai gatvės remonto darbai baigti, pakloti šaligatviai, tokiose vietose kasti ir prisijunginėti labai sunku - juk reikia kasti gana giliai ir prie pat šaligatvio. Ir vis dėlto jungtis prie tinklų verta dėl patogumo. Kitų gatvių gyventojams ši situacija pamokanti – delsimas nepasiteisina, tik dar sunkumų sudaro, tad reikia viską daryti laiku.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis