Mes turime 421 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4015
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20216
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96246
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Iš Europos čempionato su bronza

2014 m. liepos 23 d. trečiadienis Nr. 55 (1393)

Jau daugelį metų Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacija „Nemunas“ organizuoja rajone svarsčių kilnojimo taurės varžybas. Į varžybas atvyksta geriausi sportininkai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos. Mūsų jaunimui yra į ką lygiuotis ir iš ko mokytis. Per šį laikotarpį Adutiškio vidurinės mokyklos kūno kultūros mokytojai Vismantas Kujelis ir Josifas Jarošas paruošė daug respublikos čempionų ir rekordininkų: Tomas Stūglys, Andrius Raketis, Linas Bielinis, Andrius Vaitekėnas, Laurynas Raketis ir kiti.

Gegužės mėnesį XVI Lietuvos jaunučių (iki 16 metų) svarsčių kilnojimo čempionate mūsų rajono svarstininkų komanda iškovojo I vietą, o Robertas Raketis (dešimtos kl. mokinys) buvo pakviestas į Lietuvos rinktinę dalyvauti Europos čempionate. Čempionatas vyko birželio mėnesį 26-30 dienomis Maardu mieste, Estijoje. Čempionate dalyvavo sportininkai iš Rusijos, Vokietijos, Kazachijos, Ukrainos, Latvijos ir kitų Europos šalių. Robertas Raketis dalyvavo svorio kategorijoje iki 58 kg. Du 16 kg sveriančius svarsčius Robertas pastūmė 60 kartų ir išrovė 143 kartus. Surinkęs 131,5 taško Robertas iškovojo bronzos medalį. Jį pralenkė tik Rusijos ir Ukrainos sportininkai. Kadangi svarsčių kilnojimo federacija neturi lėšų apmokėti visų varžybų išlaidų, sportininkai privalo patys save finansuoti. Robertą Raketį parėmė įmonės UAB „RTS Baltic“ direktorius Aleksandr Necvetnyj. Lietuvos kaimo sporto ir kultūros asociacija „Nemunas“, svarsčių kilnojimo federacija, kūno kultūros mokytojai nuoširdžiai dėkoja įmonės direktoriui Aleksandrui Necvetnyj už paramą ir linki Robertui Rakečiui naujų pergalių.

Josifas JAROŠAS

 
Reklaminis skydelis