Mes turime 427 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4137
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29267
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76593
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Iš Kauno parsivežėme taurę

2014 m. birželio 21 d. šeštadienis Nr. 47 (1385)

Birželio 12-14 dienomis finišavo Lietuvos futbolo federacijos (LFF) projektas „Pažink pasaulį futbolo aikštelėje“. Tradicinis jau devintus metus vykdomas projektas šiais metais sulaukė itin gausaus komandų (net 32) ir dalyvių skaičiaus. Atvyko 237 vaikai iš vaikų globos namų. Futbolo aikštelėse jie rungėsi pasiskirstę pagal 32 pasaulio čempionate žaidžiančias šalis.

Švenčionėlių socialinių paslaugų centro vaikų globos namai atstovavo net trims šalims – Anglijai, Italijai, Kosta Rikai. Iš viso iš Švenčionėlių į projektinį renginį vyko 14 dalyvių. Geriausiai rungtyniauti sekėsi „Anglijos“ komandai. Ji užėmė 3 vietą. Džiugu buvo matyti, kaip žaidė Robertas Rauba, Karolis Pledas, Greta Karčiauskaitė, jų kovinga dvasia suteikė daug malonumo žiūrovams. „Italų“ komandoje žaidė vien mergaitės, tačiau aikštelėje jos nenusileido berniukams.

Projekto dalyviai Kaune praleido tris dienas. Jie ne tik žaidė futbolą, bet ir pramogavo: aplankė zoologijos sodą, kino teatre žiūrėjo filmą, dalyvavo muzikiniame konkurse, kuriame mūsų mergaitės taip pat puikiai pasirodė – jos šoko šokį, kurį sukūrė pačios. Buvo organizuotas ir žinių konkursas „Mesis – Brazilija“, kuriame Švenčionėlių komanda tapo nugalėtoja, namo parsivežėme taurę. Nesvarbu, kad neturėjome trenerio, nesvarbu, kad skaudėjo kojas, nesvarbu, kad kai kurie į futbolo aikštę išbėgo pirmą kartą, užsispyrimas, kovinga dvasia ir didžiulis noras nugalėti leido pasiekti tokių puikių rezultatų.

Liongina KONOVALOVA

Rasa ČINČIKIENĖ