Mes turime 292 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4079
mod_vvisit_counterŠią savaitę:22623
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:69949
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Visą gegužę plušėjom iš peties

2014 m. birželio 11 d. trečiadienis Nr. 44 (1382)

Gegužės mėnuo Jaunimo organizacijos DARBAS Švenčionių skyriuje buvo itin produktyvus – JOD‘iečiai maloniai stebino gyventojus sveikindami Motinos dienos proga taip pat Tarptautinės šeimos dienos proga, Švenčionių miesto parke organizavo akustinės muzikos vakarą, dalyvavo rinkimuose su „baltųjų pirštinių“ akcija prieš korupciją, vykdė akciją, skirtą paminėti Pasaulinę dieną be tabako bei prisidėjo prie Lietuvos narystės Europos Sąjungoje jubiliejaus proga organizuojamoje šventėje.

Gegužės 1 d. Švenčionių rajone buvo švenčiamas Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 10-sis jubiliejus. Šios dienos proga JOD Švenčionių skyriaus nariai Švenčionių miesto parke šventės metu įsteigė vaikų žaidimų kiemelį, kad šventė būtų ne tik prasminga, bet ir įdomi vaikams.

Gegužės 4 d. JOD Švenčionių skyrius Motinos dienos proga, maloniai stebino Švenčionių bei Švenčionėlių miesto mamytes, sveikindami ir įteikdami rankų darbo atvirukus.

Gegužės 23 d. JOD'iečiai organizavo akustinės muzikos vakarą Švenčionių miesto parke. Galėjo grožėtis jaukia aplinka, nuostabiais Švenčionių rajono jaunuolių pasirodymais bei vaišintis arbata. Vakaro metu taip pat buvo vykdoma psichotropinių medžiagų prevencija. Renginio vedėjai kaskart primindavo žiūrovams apie tabako, alkoholio bei narkotinių medžiagų žalą mūsų organizmui.

Gegužės 25 d. skyriaus nariai prisidėję prie „baltųjų pirštinių“ akcijos prieš korupciją, dalyvavo rinkimuose.

Gegužės 31 d – Pasaulinė diena be tabako. Ši diena minima visame pasaulyje, tad ir JOD Švenčionių skyriaus nariai neliko jai abejingi. Jaunuoliai dalyvavo akcijoje „Gėlė vietoj cigaretės“. Akcijos metu JOD'ukai kalbino Švenčionių miesto gyventojus, lankėsi įstaigose, pasakojo apie tabako gaminių žalą organizmui, dalino lankstinukus bei balionus. Švenčionių miesto parke taip pat buvo pateikta nedidelė paroda. Švenčionių gyventojai turėjo galimybę pamatyti rūkančio žmogaus plaučių modelį, rūkančios nėštumo metu moters kūdikio modelį įsčiose.

„Kaip ir kiekvienas mėnuo, taip ir gegužė mums yra produktyvus ir naudingas. Nuveikiame daug darbų, kuriuos ne tik aprašome, bet įamžinam videosiužetuose. Dėka šių darbų mes smarkiai tobulėjame ir kaskart pakylame laipteliu aukštyn. Tikimės, kad toks mūsų aktyvumas neišblės ateityje, o tik dar labiau sustiprės“, - džiaugiasi JOD Švenčionių skyriaus nariai.

Dovilė VANAGAITĖ