Mes turime 375 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3182
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19383
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:95413
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Saugus ratas

2014 m. gegužės 28 d. trečiadienis Nr. 40 (1378)

Gegužės 20 dieną Švenčionių papildomo ugdymo centras organizavo Lietuvos jaunųjų dviračių vairuotojų varžybų „Saugus ratas“ 2-ąjį turą, kurį vykdyti padėjo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnai. Į varžybas atvyko penkios komandos: po dvi komandas iš Švenčionių vidurinės mokyklos ir Adutiškio vidurinės mokyklos ir viena Papildomo ugdymo centro komanda. Varžybose dalyvavo 10-14 metų mokiniai. Komandą sudarė keturi dalyviai (2 mergaitės ir 2 berniukai) bei komandos vadovas.

Prieš prasidedant varžyboms, vyko edukacinis užsiėmimas, kurio metu mokiniams buvo demonstruojamas pirmos pagalbos suteikimas nukentėjusiems nelaimingų atvejų metu. Šį užsiėmimą pravedė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Irena Januševskaja.

Dalyviams teko įveikti keturias rungtis: dvi teorines (kelių eismo taisyklės ir dviračio vairuotojo orientacija eismo aplinkoje) ir dvi praktines (figūrinis dviračių važiavimas ir važiavimas trasa). Švenčionių Papildomo ugdymo centre dalyviai sprendė teorines rungtis, o vėliau stadione prie Z.Žemaičio gimnazijos vyko figūrinio vairavimo rungtis, kur varžybų dalyviai, vairuodami dviratį, turėjo įveikti nemažai figūrų: „Ilgųjų lentelių koridorių“, „Trumpųjų lentelių koridorių“, „Vingiuotą kelią“, „Stiklinės su vandeniu vežimą“ ir „Finišą“. Po šios rungties, buvo vertinamas jaunųjų dviratininkų važiavimas Švenčionių miesto gatvėmis.

Susumavus rezultatus, paaiškėjo varžybų „Saugus ratas“ nugalėtojai. Pirmąją ir antrąją vietas laimėjo Švenčionių vidurinės mokyklos komandos, o trečiąją – Adutiškio vidurinės mokyklos komanda. Visiems dalyviams buvo įteiktos atminimo dovanos, o prizininkams ir diplomai, kuriuos įteikė šių varžybų vyr. teisėja Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato prevencijos poskyrio specialistė Diana Stūglienė.

Dėkojame Švenčionių vidurinės mokyklos, Adutiškio vidurinės mokyklos ir Papildomo ugdymo centro mokinių komandų vadovams: Karoliui Builiui, Irinai Burokienei ir Jelenai Rutkovskajai, už mokinių paruošimą ir aktyvų dalyvavimą jaunųjų dviračių vairuotojų varžybose, Švenčionių VšĮ „Vairavimo mokyklai“ už suteiktą inventorių.

Dainius BUROKAS

 
Reklaminis skydelis