Mes turime 324 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1711
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11898
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87928
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kino kūrėjai ir atliekųtvarkytojai suvienijo jėgas žmoniųpatogumui

2014 m. gegužės 28 d. trečiadienis Nr. 40 (1378)

Lietuvos regionuose neretai stinga pačių elementariausių galimybių, kurios yra savaime suprantamos didžiųjų miestų gyventojams. Norėdamos pakeisti situaciją šiemet jėgas suvienijo dvi organizacijos – Lietuviųkino akademija bei Gamintojų ir importuotojų asociacija. Todėl šiemet jų organizuojami projektai „Sidabrinės gervės naktys 2014“ bei „Mes rūšiuojam“ vyks kartu, vienas kitą papildydami.

Mūsų savivaldybėje bus sudarytos galimybės ne tik nemokamai pasižiūrėti filmus, bet ir patogiai atiduoti buitinės technikos, elektronikos atliekas ar senas baterijas. Vasaros kino festivalio filmų peržiūra vyks 2014 m. gegužės 31 d. 22 val. prie Švenčionėlių kultūros centro (Vilniaus g. 1, Švenčionėliai). Šiemet festivalio organizatoriai mūsųsavivaldybėje organizuojamo renginio metu rodys tokius filmus:

„ŽILVINAS IR EGLĖ“, rež. Antanas Skučas

„KADAGIO GATVĖ“, rež. Tadas Vidmantas

„VARDAS TAMSOJE“, rež. AgnėMarcinkevičiūtė

 

Prieš kino filmų seansą bus galima susitikti su kino filmų kūrėjais, aktoriais, taip pat dalyvauti loterijoje ir laimėti įvairių vertingų prizų. Loterijoje bus galima dalyvauti su tais bilietais, kuriuos gausite festivalio dieną projekto „Mes rūšiuojam“vykdytojams pridavę buitinės technikos, elektronikos atliekas arba senas baterijas. Atliekas išgyventojųrinks šiose seniūnijose tokiu grafiku:

 

9.00 –10.00

Labanoro seniūnija, Bažnyčios g. 18, Labanoras (prie bažnyčios)

9.00 –10.00

Magūnų seniūnija, Balingrado g. 25, Magūnai (prie seniūnijos)

11.00 –12.00

Kaltanėnų seniūnija, Švenčionių g. 34, Kaltanėnai (prie seniūnijos)

11.00 –12.00

Pabradės seniūnija, Pašto g. 1, Pabradė(aikštelėje prie buvusio kombinato)

13.00 –14.00

Sarių seniūnija, Malūno g. 5, Sariai (Prie seniūnijos)

13.00 –14.00

Švenčionių seniūnija, Stoties g. 11, Švenčionys (aikštelėje prie autobusųstoties)

15.00 –16.00

Strūnaičio seniūnija, Kasčiukų g. 2, Naujasis Strūnaitis (prie seniūnijos)

15.00 –16.00

Svirkų seniūnija, Žilvičių g. 2, Svirkos (prie seniūnijos)

17.00 –18.00

Adutiškio seniūnija, Centrinė a. 8, Adutiškis (prie pašto)

17.00 –18.00

Cirkliškio seniūnija, prie Cirkliškio parduotuvės

19.00 –20.00

Švenčionėlių seniūnija, Švenčionių g. 3, Švenčionėliai (prie seniūnijos)

 

 

Beje, visos aplankytos seniūnijos pagal surinktą atliekų kiekį varžysis tarpusavyje – daugiausiai atliekų surinkusios seniūnijos gyventojams bus padovanota UAB „Ksil“ ir UAB „Atliekų tvarkymo centras“ įsteigtas prizas - saugi ir sertifikuota vaikų žaidimo aikštelė.

Šios vasaros projektas truks visą vasarą, jo metu bus aplankytos 54 savivaldybės. Penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais skirtingose Lietuvos savivaldybėse vyks „Sidabrinės gervės naktys 2014“ kino seansai po atviru dangumi. Taip tikimasi pritraukti kuo daugiau žiūrovų, suteikti galimybę pasižiūrėti naujausius lietuviškus filmus bei lietuviška kultūra sudominti kuo daugiau žmonių. Projekto „Mes rūšiuojam“ organizatoriai savo ruožtu organizuoja buitinės technikos, elektronikos ir senų baterijų surinkimą įvairiose seniūnijose, arčiau žmonių namų, kad rūšiuoti atliekas būtų patogiau, o į gamtą pakliūtų kuo mažiau pavojingų medžiagų iš senų televizorių, šaldytuvų, viryklių ir kitokių atliekų.

„Sidabrinės gervės naktys“kai kur jau tapo smagia tradicija. Šio festivalio organizatoriai džiaugiasi galėdami ir toliau regionuose populiarinti lietuvišką kiną. Tradicinis yra ir projektas „Mes rūšiuojam“, kuris siekia, kad rūšiavimas ir saugus atliekų perdirbimas taptų įprasta kiekvieno mūsų kasdienybe. Todėl atliekų surinkimo tinklas kuriamas ir organizuojamas taip, kad žmonėms būtų kuo patogiau atliekas atiduoti licencijuotiems atliekų tvarkytojams, o ne mesti pakelėse, pamiškėse ar į buitinių atliekų konteinerius.

„Kol atliekų surinkimo tinklas nepriartės prie žmonių, tol rūšiavimo rezultatai nebus džiuginantys. Todėl šiemet kartu su vasaros kino festivaliu leidomės į kelionę po Lietuvą, rinksime elektroniką ir baterijas visose seniūnijose, kad tik rūšiavimo tinklas būtų kuo patogesnis“, - sakė A.Skinulis.

 
Reklaminis skydelis