Mes turime 442 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2372
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27502
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74828
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionių PGT vieni pirmųjų paminėjo šv. Florijono dieną

2014 m. gegužės 10 d. šeštadienis Nr. 35 (1373)

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkės Loretos Graužinienės iniciatyva 2014 m. balandžio viduryje į atmintinų dienų įstatymą įrašyta, kad ugniagesių globėjo šv. Florijono diena būtų minima gegužės 4 d. Tiesa, šv. Florijono diena Lietuvoje buvo minima ir iki Antrojo pasaulinio karo, o atkūrus nepriklausomybę, ji vėl tapo ugniagesių ir gelbėtojų profesine švente, kuri nuo šiol įtvirtinta ir įstatymu.

Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Švenčionių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai kartu su Švenčionių savivaldybei priklausančiais ugniagesiais gelbėtojais vieni pirmųjų Lietuvoje paminėjo savo profesinę šventę, o prasidėjo šventė šv. Mišiomis Švenčionių Visų Šventųjų bažnyčioje. Gal ir teisinga, kad su šventuoju susijusi šventė prasideda mišiomis, nes kartais dirbant nelengvą ir pavojingą darbą, ugniagesiams gelbėtojams tikrai reikia globėjo šv. Florijono pagalbos.

Po šv. Mišių Švenčionių PGT pareigūnai ir svečiai, tarp kurių buvo ne tik kolegos iš rajono savivaldybei priklausančių komandų, bet ir rajono meras Vytautas Vigelis, rajono tarybos narys, Teisėtvarkos ir etikos komiteto pirmininkas Olegas Šapovalas, Vilniaus APGV Operacinio valdymo skyriaus viršininkas Roaldas Kepalas, Švenčionėlių socialinių paslaugų centro direktorė Rima Vaitkevičienė su darbuotojomis, Švenčionių seniūnės pavaduotojas Tadas Bečelis.

Pirmasis Švenčionių PGT pareigūnus pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis, kuris savo kalboje dar kartą priminė apie ugniagesių gelbėtojų atliekamų uždavinių svarbą. Tą rodo ir aukšti apklausų vertinimai. Už nepriekaištingą savo pareigų vykdymą meras Padėkas įteikė Švenčionių PGT ugniagesiams gelbėtojams Valerijui Borovikui, Alfonsui Maldžiui, Vytautui Uzialai, Sigitui Gedžiui. Padėkas meras Įteikė ir Švenčionių savivaldybės komandose dirbantiems ugniagesiams gelbėtojams Rimui Mastenicai, Piotrui Petkevič ir Jurijui Markevičiui. Švenčionių PGT pareigūnus su artėjančia profesine švente sveikindamas Vilniaus APGV Operacinio valdymo skyriaus viršininkas Roaldas Kepalas sakė:

- Tai, kad jūs daug dirbate, rodo ir paskutinio laikotarpio įvykiai. Vien švenčių metu išgelbėtos dvi gyvybės, o žmogaus gyvybė yra svarbiausia mūsų darbe. Pernai vykusios taktinės pratybos įrodė, kad mokate susitelkti vieningam darbui.

Vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Roaldas Kepalas paskelbė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie VRM direktoriaus įsakymą, kuriuo Valstybės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pasižymėjimo ženklu „Už garbingą tarnybą“ žyminčiu 15 tarnybos metų, apdovanotas Vilniaus APGV Švenčionių PGT budinčiosios pamainos vadas, vidaus tarnybos vyresnysis leitenantas Rimantas Semėnas.

Įteikęs apdovanojimą Rimantui Semėnui, Vilniaus APGV Operacinio valdymo skyriaus viršininkas Roaldas Kepalas perskaitė ir Vilniaus APGV viršininko įsakymą dėl Švenčionių PGT pareigūnų paskatinimo ir įteikė Padėkas Budinčios pamainos vadui Jevgenijui Titovecui, pamainos skyrininkui Dariui Varnai, ugniagesiams gelbėtojams Karoliui Mikštui, Artūrui Bordilovskiui, Sergejui Naidionovui, Rolandui Petkevičiui, Vaidučiui Maluškai ir Rimantui Kraujeliui.

Sveikino ugniagesius gelbėtojus su profesine švente ir už bendradarbiavimą dėkojo ir Švenčionėlių socialinių paslaugų centro direktorė Rima Vaitkevičienė, Švenčionių seniūnės pavaduotojas Tadas Bečelis. Sveikino savo kolegas su profesine švente ir Švenčionių PGT viršininkas Sigitas Jusys. Po oficialios šventės dalies buvo apžiūrėta moderni Švenčionių PGT turima technika, kuri padeda ne tik gesinant gaisrus, bet ir atliekant kitus gelbėjimo darbus.

Algis JAKŠTAS