Mes turime 319 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3521
mod_vvisit_counterŠią savaitę:13708
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:89738
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Narystę ES labiausiai brangina jaunimas

2014 m. gegužės 10 d. šeštadienis Nr. 35 (1373)

Gegužės 1 d. Lietuva šventė šalies narystės ES 10-metį. Švenčionių miesto parke surengtoje šventėje, iškilmingai iškėlus Lietuvos ir ES vėliavas, susirinkusius pasveikino rajono meras Vytautas Vigelis. Lietuvos narystė ES užtikrina saugumą ir europinių vertybių puoselėjimą, skatina Lietuvą vykdyti struktūrines reformas, toliau vystytis ir siekti ekonominio augimo, gerovės visai visuomenei. Sveikinimo kalboje meras akcentavo, kad narystė ES mūsų šalies piliečiams, ypač jaunimui, suteikia plačias galimybes mokytis, tobulėti, dirbti, keliauti ir pažinti kitų šalių kultūrą. Miesto parke susirinkusiems koncertavo jaunimas.

Švenčionėliuose Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 10-mečiui paminėti vyko simbolinis 5 km bėgimas Švenčionėlių miesto gatvėmis - „Atgaivinkime Švenčionėlių hipodromą“, kurio finišas vyko buvusiame Švenčionėlių hipodrome. Į bėgimą užsiregistravo beveik 100 švenčionėliškių ir miesto svečių. Smagu, kad dauguma dalyvių įveikė visą 5 km distanciją. Rėmėjų dovanomis, prizais, specialiomis nominacijomis ir padėkomis buvo apdovanoti visi bėgimo dalyviai ir organizatoriai.

Šiuo bėgimu jaunimas atkreipė visuomenės dėmesį į visuomeninės paskirties objektą, garsėjusį žirgų lenktynėmis. Jį rengiamasi sutvarkyti pasitelkus ES projektų lėšas ir pritaikyti aktyviam miestiečių poilsiui. Sveikindamas bėgimo dalyvius rajono meras Vytautas Vigelis pažymėjo, kad darbai jau pradėti ir jau dabar atliekami buvusio hipodromo žemės sklypo kadastriniai matavimai.

Lietuvos narystės Europos Sąjungoje 10-mečiui paminėti skirtus renginius organizavo Švenčionių ir Švenčionėlių miestų kultūros centrai, Švenčionių r. Jaunimo reikalų taryba, „Arka“, atviras jaunimo centras ir PUC.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis