Mes turime 370 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4961
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21162
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97192
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Stygų šėlsmas

2014 m. balandžio 16 d. trečiadienis Nr. 29 (1367)

Švenčionėlių meno mokykloje jau antrą pavasarį vyksta Respublikinis styginių instrumentų jaunųjų atlikėjų konkursas-festivalis „Stygų šėlsmas“. Jo organizatorės mokytojos metodininkės Virginija Beržinskienė ir Loreta Šidlauskienė. Dalyvių pasirodymus vertino B.Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos mokytojos metodininkės Danutė Serbentienė (smuiko specialybės mokytoja, žiuri pirmininkė) ir Rūta Jonynienė (kanklių specialybės mokytoja). Po konkurso vertinimo komisija pagyrė gerą konkurso dalyvių muzikinį lygį ir pažymėjo, kad šiame regione tokių styginių instrumentų jaunųjų atlikėjų konkursų daugiau net nėra, todėl ir vietiniams, ir aplinkinių rajonų mokiniams tai gera proga parodyti savo meistriškumą regiono kontekste.

Į konkursą-festivalį atvyko didelis būrys dalyvių iš aplinkinių meno ir muzikos mokyklų, ir iš toliau: Ignalinos, Utenos, Grigiškių, Pabradės, Kėdainių, Vilniaus ir, žinoma, Švenčionėlių. Ypač didelis ir stiprus būrys įvairiais styginiais instrumentais grojančių mokinių atvyko iš Ignalinos.

Konkurso-festivalio dalyvius ir svečius pasveikino, palinkėjo kantrybės, kūrybinės sėkmės ir padėkas įteikė Švenčionių r. Kultūros, švietimo ir jaunimo skyriaus vedėja Danutė Vigelienė.

Konkurso-festivalio metu skambėjo smuiko, kanklių, gitaros muzika. Nemažai laureatų ir diplomantų apdovanojimų išsivežė svečiai, tačiau gerai pasirodė ir renginio šeimininkai. Laureate tapo kanklių specialybės 3 kl. mokinė Greta Nalivaikaitė (mokytoja Milda Matijošiūtė). Tos pačios mokytojos kanklių specialybės 2 kl. mokinė Raminta Mikštaitė tapo diplomante, o Virginijos Beržinskienės smuiko klasės mokinė Justina Varno – taip pat diplomante. Laureato diplomą gavo ir Pabradės meno mokyklos smuiko specialybės 3 kl. mokinė Diana Jakovlevaitė (mokytoja Margarita Matiušonok), o tos pačios mokytojos smuiko specialybės 7 kl. mokinė Sandra Sakovičiūtė – diplomante.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis