Mes turime 184 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3492
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17491
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:64817
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sveikas vaikas – laimingas vaikas

2014 m. balandžio 16 d. trečiadienis Nr. 29 (1367)

Švenčionėlių lopšelio-darželio „Vyturėlis“ bendruomenė aktyviai prisijungė prie akcijos „Sveikas vaikas – laimingas vaikas“, skirtos Pasaulinei sveikatos dienai paminėti. Ta proga visoje Lietuvoje buvo surengtas masinis bėgimas „Aš bėgu – 2014“. Akcijos iniciatoriai – Vilniaus miesto lopšelis - darželis „Želmenėliai“. Organizatoriai: Vilniaus miesto lopšelis - darželis „Želmenėliai“; Respublikinė ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacija „Sveikatos želmenėliai“; Vilniaus miesto savivaldybės, Švietimo, kultūros ir sporto departamento, Ikimokyklinio ir pradinio ugdymo poskyrio, Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Vidmanta Kibirkštienė.

Dalyvavo daugiausia Respublikinei ikimokyklinių įstaigų darbuotojų asociacijai „Sveikatos želmenėliai“ priklausančios ikimokyklinės įstaigos.

Tam buvo pradėta ruoštis prieš gerą savaitę. Kiekviena grupė, o jų Švenčionėlių „Vyturėlyje“ - 10, suplanavo sveikatinimo savaitės veiklą, supažindino tėvus su planuojama sveikatingumo akcija, pasidarė emblemas. Vyko diskusijos, kūrybiniai darbai apie bėgimo naudą žmogui, ypač vaikui. Vyresnieji vaikai pagamino „Starto“ ir „Finišo“ simbolius. Kadangi išaušo gražus balandžio 7-osios rytas (tą dieną turėjo vykti akcija), jokių abejonių neliko, bėgimas bus laiku. Tad 11 valandą komandos susirikiavo stadione. Pirmiems bėgti teko garbė patiems mažiausiems, (2-3 metų – 30 metrų), po jų truputį vyresni (3-4 m. bėgo - 60 m). 5-6 metų vaikai - 100 metrų, o priešmokyklinukai – 6-7 metų – 120 metrų. Iš viso dalyvavo 164 bėgikai, iš kurių buvo 29 darbuotojai ir 7 darželinukų tėvai.

Tokio susidomėjimo ir puikios nuotaikos po žiemos „Vyturėlio“ sporto aikštė dar nematė. Kiekviena grupė prisistatė su skanduote arba šūkiu. Nuaidėjus švilpukui, paskutinių nebuvo… Visi pasiekė finišą, kur jų laukė ir prizas – jogurtukas. Vaikai labai nudžiugo, kai į terasą atsistojo visi įstaigos darbuotojai. Kas už ką šaukė, kas mojavo, abejingų nebuvo. Darbuotojai taip pat įveikė trasą. Tėvelių buvo nedaug, nes ne visi iš darbo gali išeiti, bet atstovai buvo. Jų bėgimą vaikai ir darbuotojai palydėjo audringais plojimais. Akcija baigėsi, bet gera nuotaika, noras daugiau judėti gamtoje, liko. Tad kitą mėnesį mes bėgsime vėl.

Rima Paškonienė