Mes turime 407 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4019
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14206
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90236
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Kapelų muzikantai dalinosi jaunystės prisiminimais

2014 m. balandžio 12 d. šeštadienis Nr. 28 (1366)

Juozapinės – smagi šventė per gavėnią, kai galima ne tik linksmintis, bet ir vestuves kelti, tiesa, nedideles. Juozapinės švenčiamos kovo 19 d., prieš pat pavasario lygiadienį.

Šios šventės metu Švenčionyse jau keletas metų iš eilės vyksta kapelų varžytuvės. Su metais keitėsi šventės jungiamoji gija. Taip nepastebimai praėjo ir simbolinės piršlybos, ir vestuvės, ir krikštynos, o šiemet šventėje, kuri buvo švenčiama Nalšios muziejuje, su bobute (Jolanta Olechnovič) pasirodė ir jau paaugęs anūkėlis (Deividas Dubinovas). Kartų santykis ne visada būna jau toks giedras, kaip norėtume. Ir šį kartą pamatėme, kaip bobutė privertė persirengti anūkėlį liaudišku kostiumu. Tokia buvo šventinio kapelų koncerto pradžia, o koncertą pradėjo Strūnaičio kaimo kapela. Sugrojus keletą kūrinių, prisiminimais apie jaunystės šokius ir gegužines teko dalintis kapelos vadovui Jonui Meškelei, o kai prie kapelos prisijungė dainininkės, tapo dar smagiau. Puikiai į koncertinę programą su savo kūriniais įsijungė ir Švenčionių kultūros centro kapela „Kaimynai“. Apie jaunystės šokius ir gegužines prisiminimais dalinosi ir šios kapelos nariai, o tų nutikimų būdavo visokių. Jaunimas ir tais laikais kartais pasipešdavo šokiuose. Smuiku grojantis Vytautas Stunžėnas prisiminė ir tėvo valsą, kuriam skambant jaunimas ir į šokio sūkurį įsisuko. Sunku įsivaizduoti kapelų šventę be Adutiškio kapelos, kuri ir per Juozapinių šventę puikiai atliko savo programą, ir grojo taip smagiai, kad vėl ėmė suktis šokėjai. Kapelų pasirodymą užbaigė Vidutinės kaimo kapela. Smagi muzika, dainos išjudino ir šokėjus.

Pasibaigus koncertui padėkos žodį tarė Nalšios muziejaus direktorė Alytė Šiekštelienė, o žiūrovai muzikantams atsidėkojo aplodismentais. Atsisveikindamos kapelos sugrojo bendrą kūrinį.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis