Mes turime 386 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4998
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21199
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:97229
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Paramą skirti gyventojai turi asmeniškai ir savanoriškai – pristatyti „pluoštais“ prašymai nenagrinėjami

2014 m. balandžio 12 d. šeštadienis Nr. 28 (1366)

Valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – VMI) primena, kad gyventojai, norėdami skirti iki 3 proc. (iki 2 proc. – viešosioms įstaigoms, fondams ir kt. bei iki 1 proc. – politinėms partijoms) praeitais metais sumokėto gyventojų pajamų mokesčio dalies paramą, iki 2014 m. gegužės 2 d. VMI turi pateikti tinkamai užpildytus prašymus (formaFR0512, 02 versija).Papildomai prašymo teikti nereikia tiems gyventojams, kurie praėjusiais metais paramą skyrė tam pačiam paramos gavėjui ar politinei partijai keliems metams į priekį. Skiriamą paramą gyventojas gali skaidyti, paskirdamas keliems paramos gavėjams ar partijoms, pvz., dviems viešosioms įstaigoms po 1 procentą.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, priimami ir nagrinėjami tik individualiai gyventojo pateikti dokumentai, užpildyti VMI Elektroninio deklaravimo sistemoje (toliau – EDS), atnešti paties gyventojo į VMI teritorinį padalinį ar atsiųsti paštu. Jau keleri metai VMI nepriima prašymų, kuriuos urmu bando pateikti patys paramos gavėjai. Mokesčių mokėtojų darbdaviai negali rinkti iš darbuotojų prašymų ir pateikti bendrai  - pluoštais pristatyti prašymai nebus tenkinami, išskyrus atvejus, jei kartu yra pateikiami ir notariškai patvirtinti gyventojų įgaliojimai. Taip siekiama išvengti piktnaudžiavimo atvejų.

Pagal VMI inf.

 
Reklaminis skydelis