Mes turime 421 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3785
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19986
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96016
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Sveikata iš gamtos

2014 m. balandžio 2 d. trečiadienis Nr. 25 (1363)

Negailestingas šiuolaikinio gyvenimo tempas iš mūsų kaskart pareikalauja vis daugiau jėgų, atima džiugią nuotaiką ir silpnina atsparumą. O juk šiuolaikinis žmogus neturi laiko ilgam gydymui. Nė neskaičiuojame tablečių, kurias geriame vos suskaudus galvai ar kaip kitaip sunegalavus, ir strimgalviais bėgame toliau... Kol organizmas vieną dieną pasako: „Stop!“. Dažnas pajutęs nemalonius simptomus, bando iš karto jų atsikratyti, neįsigilinę į tai, ką jie galėtų reikšti. Vaistai dažniausiai tik „užgesina“ ligos simptomus, bet tikrosios negalavimų priežasties neišgydo.

Kad taip nenutiktų, kad būtumėm sveiki, stiprūs ir energingi, Pašaminės kaimo bibliotekoje vasario 27 d. buvo primenami žvalumo ir sveikatingumo receptai. Pašaminės bibliotekoje svečiavosi kaltanėniškiai žolininkai, kultūros darbuotojai, saviveiklininkai, tautodailininkai Rasa ir Algirdas Breidokai. Jie išsamiai papasakojo, kaip galima panaudoti žolynus mūsų sveikatos gerinimui. Dalijosi praktiškais patarimais ir patirtimi, kaip paruošti augalus ir juos naudoti. „Žolynus galima naudoti plačiai ne tik kaip vaistus, bet ir kaip prieskonius“, - sakė svečiai.

Žolelės veikia daug lėčiau ir švelniau, todėl labiau tinka chroniškiems negalavimams arba lengvesnėms ligoms gydyti. Žolynų vertėtų pasidairyti savo aplinkoje, o egzotika per daug nesižavėti.

Vaišinomės Rasos pagaminta vaistažolių arbata, dalijomės žiniomis apie netradicinius gydimo būdus augalais ir panašiai. Didelį įspūdį paliko Algirdo pasakojimai. Ir kaip gi kitaip! Juk jis nepakartojamas pasakorius, aukštaičių tarmės puoselėtojas ir didelis pokštininkas, neieškantis žodžio kišenėje.

Buvo surengta spaudinių paroda „Sveikata iš gamtos“ ir vaikų piešinių paroda.

Loreta JUSIENĖ

 
Reklaminis skydelis