Mes turime 371 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2584
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18785
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94815
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėlių socialinių paslaugų cente – platus paslaugų spektras

2014 m. balandžio 2 d. trečiadienis Nr. 25 (1363)

Didinant socialinių paslaugų įvairovę ir prieinamumą šeimoms ir pavieniams asmenims yra reikalingos socialinės paslaugos arčiau gyvenamosios vietos. Jas gaudami žmonės galės efektyviau išspręsti savo problemas, gerinti gyvenimo kokybę bei išmokti kasdieninio gyvenimo įgūdžių. Švenčionių rajono tarybos sprendimu nuo 2014 metų sausio mėnesio Švenčionėliuose duris atvėrė socialinių paslaugų centras. Socialinių paslaugų centrą sudaro septyni struktūriniai padaliniai: vaikų globos namai, paslaugų, teikiamų namuose, tarnyba, grupiniai gyvenimo namai, dienos centras neįgaliems ir pagyvenusiems žmonėms, vaikų dienos centras, savarankiško gyvenimo namai, paramos šeimai tarnyba. Šiuo metu centre veikia trys padaliniai. Tai vaikų globos namai. Nuo 1999 m. veikiančiuose vaikų globos namuose teikiama kryptinga socialinė, pedagoginė, edukacinė, psichologinė pagalba vaikams, likusiems be tėvų globos, ir socialinės rizikos vaikams bei jų tėvams, siekiant jų gyvenimo kokybės gerinimo ir socialinės integracijos visuomenėje. Vienu metu globos namuose gali gyventi 55 vaikai nuo 1 iki 18 metų amžiaus ir vyresni besimokantys pagal bendrojo lavinimo programą. Vaikų globos namuose tiesiogiai su vaikais dirba 1 vyresnysis socialinis darbuotojas, 2 socialiniai pedagogai, 14 socialinių darbuotojų, 8 socialinių darbuotojų padėjėjai, 1 neformalaus ugdymo pedagogas ir 1 slaugytoja.

Paslaugų teikiamų namuose tarnybos paslaugų gavėjais gali būti vaikai su negalia ir jų šeimos, suaugę asmenys su negalia ir senyvo amžiaus asmenys ir jų šeimos bei kiti asmenys, kurie dėl ligos ar kitų priežasčių yra laikinai netekę savarankiškumo. Tarnybos pagrindiniai uždaviniai yra palaikyti ir skatinti higieninius, savarankiškumo ir savipagalbos įgūdžius. Skatinti asmens (šeimos) socialinį aktyvumą bei stiprinti gebėjimus pačiam spręsti iškylančias problemas, tenkinti specialiuosius techninės pagalbos priemonių poreikius ir padėti integruotis į visuomenę, mažinti atskirtį. Tarnyba teikia informavimo, konsultavimo, specialaus transporto, aprūpinimo techninės pagalbos priemonėmis, būsto pritaikymo organizavimo paslaugos. Specialiosios socialinės paslaugos: pagalbos į namus, socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo ir dienos socialinės globos asmens namuose. Tarnyboje dirba 10 lankomosios priežiūros specialistų.

Dienos centro neįgaliems ir pagyvenusiems žmonėms padalinyje yra sudarytos sąlygos užsiimti mėgstama laisvalaikio veikla, gauti reikiamą socialinę pagalbą, ugdant pozityvaus bendravimo supratimą, integruojantis į vietos bendruomenę bei visuomenę. Bendradarbiauti su nevyriausybinėmis organizacijomis, dalyvaujančiomis socialinių paslaugų teikimo procese. Padalinyje dirba 1socialinis darbuotojas. Teikiamos informavimo, konsultavimo, tarpininkavimo ir atstovavimo, sociokultūrinės paslaugos. Dienos centre neįgaliems ir pagyvenusiems žmonėms teikiamos specialiosios – asmens socialinių įgūdžių ugdymo ir palaikymo (institucijoje) – socialinės paslaugos.

Centro vykdomas projektas „Nestacionarių socialinių paslaugų suaugusiems asmenims su negalia ir socialinės rizikos šeimoms infrastruktūros plėtra Švenčionių rajone“. Įgyvendinus šį projektą Švenčionėlių socialinių paslaugų centre veiks visi septyni padaliniai.

Centras veikia adresu: Vilniaus g. 130, Švenčionėliai, tel.(8 387) 31318.

Plačiau apie teikiamas paslaugas galima sužinoti internetinės svetainės puslapyje http://www.svencionys.lt/lit/Svencioneliu_socialiniu_paslaugu_centras/909/1

Nadežda SPIRIDONOVIENĖ

 
Reklaminis skydelis