Mes turime 365 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2174
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18375
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94405
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėliškiai šokėjai – į pasaulio čempionatą!

2014 m. balandžio 2 d. trečiadienis Nr. 25 (1363)

Neseniai Vilniuje Vilniaus kultūros, pramogų ir sporto rūmuose vyko tarptautinis šokių „Lithuania show dance 2014“ čempionatas. Jo tikslas sudaryti sąlygas įvairaus amžiaus modernaus, džiazinio bei klasikinio šokio stiliaus šokėjams pristatyti savo gebėjimus, skatinti šokio kolektyvų bendravimą, patirties pasidalinimą bei bendradarbiavimą. Čempionato nugalėtojams suteikta galimybė atstovauti Lietuvai Europos ir Pasaulio „IDO Show dance ir Contemporary dance“ čempionatuose.

Vilniuje šoko ne tik stipriausi Lietuvos šokėjai, bet ir Estijos, Latvijos ir kitų kaimyninių šalių.

Labai džiugu, kad jame dalyvavo ir sėkmingai pasirodė choreografės Renatos Grigianecienės mokiniai: Ugnės Rukšėnaitės ir Remigijaus Kuldo bei Agnės Kazlauskaitės ir Mariaus Mandrik šiuolaikinio šokio duetai. Ugnė ir Remigijus laimėjo 7-ąją vietą, o Agnė ir Marius – 3-iąją. Trečioji vieta garantavo Švenčionėlių kultūros centro šokėjams Agnei ir Mariui kvietimą dalyvauti Prahoje vyksiančiame pasaulio čempionate.

Šokėjų mokytoja Renata Grigianecienė labai džiaugėsi abiejų porų pasirodymu, o ypač – Agnės ir Mariaus, kurie savo šokį apie meilę ir pagundą atliko labai gerai, tad jų laimėjimas tikrai neatsitiktinis.

Pasak mokytojos šie jaunuoliai su šokiu artimiau susipažino būdami gimnazistais ir savo darbštumu bei užsispyrimu daug pasiekė. „Jie ir dabar jau studijuodami Vilniuje, kiekvieną laisvą minutę skuba į Švenčionėlių kultūros centrą ir lieja prakaitą repeticijose“, - sakė jų mokytoja Renata.

Perspektyvi ir galinti nemažai pasiekti pora ir dabartiniai Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos gimnazistai Ugnė ir Remigijus.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis