Mes turime 319 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5396
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15583
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91613
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Pažintis su Vokietija

2014 m. kovo 19 d. trečiadienis Nr. 21 (1359)

Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokiniai Matas Šamšūra, Agnė Giedrytė, Elvina Valatkaitė, Ugnė Karneckaitė, Maryna Stolyarchuk ir penki mokytojai: Jelena Diatlova, Jūratė Guigienė, Gintaras Nalivaika, Zita Karneckienė ir Ona Baranauskienė vienai savaitei buvome išvykę į Vokietiją su programa Comenius Exchange. Comenius programa - tai tarptautinis projektas, orientuotas į užsienio kalbų mokymąsi ir bendradarbiavimą. Į šį projektą įsijungė ne tik Lietuva, bet ir Lenkija, Rumunija, Italija, Ispanija, Turkija ir Vokietija.

Važiavome ne tik susipažinti su kita kultūra, bet ir naudingai praleisti savaitę.

Atkeliavę į mokyklą buvome šiltai sutikti ir ilgai nelaukę nuskubėjome į savo pirmąją pamoką, kuri truko netgi 67min. Pasisėmę mokslo žinių su nekantrumu ėjome stebėti sutiktuvių renginio. Labiausiai mus sužavėjo šešėlių teatras. Gyvai jį matyti teko pirmą kartą, todėl tokie mokinių gabumai ir kūrybingumas labai stebino. Kupini įspūdžių ir naujų potyrių buvome pakviesti apžiūrėti mokyklos. Ekskursija buvo išties kerinti. Mokyklos aplinka tvarkinga, o dizainas stebino savo ryškumu ir spalvingumu. Gyva aplinka kvieste kvietė mokslo ir pažinimo troškimo. Mūsų laisvas laikas buvo skirtas mūsų naujiesiems draugams - susipažinimui, bendravimui, ilgiems pokalbiams. Šiek tiek geriau pažinę viei kitus keliavome truputėlį pasilinksminti - pažaisti boulingo. Nuostabus vakaras, šilti žmonės, jauki atmosfera ir azartiškas žaidimas - savaitė Vokietijoje prasidėjo puikiai.

Visą antradienio dieną praleidome Diuseldorfe. Ten su gidu vaikštinėjome po miestą ir susipažinome su jo istorija.

Trečiadienį būtų lengviausia apibūdinti dviem žodžiais: raktai ir spynos. O jų tą dieną pamatėme labai daug. Turėjome galimybė pasisvečiuoti CES raktų ir spynų gamykloje, pamatėme gamybos techniką ir ypatumus.  Vėliau vykome į raktų ir spynų  muziejų, kuriame mums parodė spynos veikimo principą ir senovines spynas. Turėjome galimybę atrakinti seną seifą, tačiau, savaime aišku, mums nepavyko. Po viso kultūrinimosi mes važiavome į mokyklą, ten turėjome paskaitą, kurią vedė ponas Leuschner. Jis mums papasakojo, kaip reikia teisingai parašyti CV ir netgi paskaitos pabaigoje su mokiniu iš Ispanijos suvaidino darbo interviu.

Ketvirtadienį turėjome ekskursiją Kiolne. Ten pamatėme nuostabaus grožio Kiolno katedrą.

Paskutinę kelionės dieną - penktadienį - praleidome mokykloje. Atvykę mokytojai ir mokiniai dalyvavo pirmojoje pamokoje. Po jos vyko prezentacijų pristatymai “Jaunimas be sienų - migracija Europoje”, kurias paruošė kiekvienos šalies atstovai.Visi šį darbą atliko skirtingai, žvelgdami iš skirtingų pozicijų. Po šios rimtos veiklos mokiniai iš visų šalių parodė savo sugebėjimus futbole, tačiau vienos laimėtojų komandos nebuvo, nes laimėjo visi. Na, o paskutinį vakarą Vokietijoje apsilankėme mokykloje surengtame karnavale. Mokytojai ir mokiniai linksminosi šokių aikštelėje, tik labai gaila, kad po linksmybių atėjo metas atsisveikinti.

Vokietijoje gerai praleidome laiką, pažinome kitą kultūrą, sužinojome daug naujo bei susiradome draugų. Dabar nekantriai lauksime visų šalių atstovų balandžio mėnesį mūsų gimnazijoje.

Ugnė KARNECKAITĖ

 
Reklaminis skydelis