Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4734
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14921
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90951
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Netradiciškai paminėta Kovo 11-oji

2014 m. kovo 19 d. trečiadienis Nr. 21 (1359)

Pabradės „Ryto“ gimnazijoje esame įkūrę diskusijų klubą. Kiekvieną antradienį susitinkame ir diskutuojame įvairiomis istorinėmis temomis. Kovo 10-ąją istorijos mokytojai kartu su mokiniais organizavo renginį – viktoriną, skirtą Kovo 11-ajai – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai – paminėti. Šią svarbią datą paminėjome netradiciškai.

Viktorinoje dalyvavo 5-10 klasių mokinių komandos, kurios buvo suskirstytos į pogrupius: 5-6, 7-8 ir 9-10 klasės. Renginį vedė dvyliktokai, o komisijos nariais buvo mūsų gimnazijos istorijos mokytojos Regina Mateikienė, Danguolė Grincevičienė, geografijos mokytoja Zita Čičiurkienė bei gimnazijos psichologė Violeta Šestakovskienė. Renginį pradėjo istorijos mokytoja Regina Mateikienė. Ji priminė Kovo 11-osios reikšmę mūsų Tėvynei bei leido pajusti, kokia yra svarbi ir brangi mūsų šalies laisvė ir nepriklausomybė. Tada buvo demonstruojamas trumpas istorinis filmas apie Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Po filmo buvo pateikta pirmoji užduotis mokiniams. Kiekviena klasė pristatė komandos pavadinimą, emblemą ir šūkį (tai buvo mokinių namų darbas). Visos klasės prisistatė kūrybingai ir originaliai. Antroji užduotis – istorinis kryžiažodis. Vedantieji kiekvienai klasei pateikė istorinius kryžiažodžius su klausimais apie Lietuvos istoriją. Trečioji užduotis – istorinių asmenybių bei pastatų atpažinimas. Mokiniai iš nuotraukų turėjo atpažinti asmenybes, kurios yra nusipelniusios Lietuvos atgimimo laikotarpiu. Paskutinioji užduotis – Lietuvos įsimintinos datos. Viktorinos dalyviams buvo pateiktos Lietuvos valstybingumui reikšmingos datos, mokiniai turėjo įvardinti įvykius ir juos aprašyti.

Viktorinai pasibaigus, kol komisija skaičiavo balus, kiekvienos klasės palaikymo komanda turėjo galimybę palaikyti savo bendraklasius pačių sukurtais šūkiais bei plakatais. Komisijai paskelbus rezultatus, visos klasės buvo apdovanotos Padėkos raštais.

Renginio metu ne tik paminėjome Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną, bet ir pasitikrinome savo istorines žinias. Tą dieną visi mes susimąstėme, kaip svarbu tapti ir būti laisvu. Proveržis į laisvę, demokratinį pasaulį turi būti tęsiamas ir įgyvendinimas mūsų mintyse ir darbuose.

Gabrielė IVANAUSKAITĖ

 
Reklaminis skydelis