Mes turime 373 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3706
mod_vvisit_counterŠią savaitę:36082
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:117831
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kai darbas – hobis, o hobis – darbas

2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis Nr. 59 (1106)

„Kai darbas teikia malonumą, nejauti ir laiko, kurį praleidi darbe, nepajutau, kaip ir tie 30 metų čia bedirbant prabėgo.“ Šiais Pabradės socialinės globos namų direktorės Nijolės Genytės žodžiais ir norėčiau pradėti pasakojimą apie gražią šventę, kurią 30 metų darbo proga surengė direktorei kolektyvas. Bet ne tik Pabradės socialinės globos namų kolektyvas sveikino Nijolę Genytę su gražiu jubiliejumi, į šventę atvyko ir Socialinės apsaugos ministerijos atstovės, mero Vytauto Vigelio vardu pasveikinti atvyko patarėja Audronė Linkuvienė, gerb. Nijolę Genytę pasveikino ir Pabradės miesto seniūnė Lucija Tunevič, rajono tarybos nariai Marija Daugirdienė ir Kazys Vainickas. Į šventę atvyko ir Janas Drevnickis, kuris prieš 30 metų, 1981 m. rugpjūčio 10 d., ir priėmė į tuometinį internatą dirbti pavaduotoja jauną gydytoją Nijolę Genytę, o po gana trumpo laiko pats ją rekomendavo ir į direktorės pareigas.

Graži šventė prasidėjo trumpu pasakojimu apie Pabradės socialinės globos namus ir jiems vadovaujančią Nijolę Genytę. Ekrane prabėgo įvairių švenčių, renginių akimirkos. Tas trisdešimties metų kelias sutilpo į 30 minučių pasakojimą, o paskui prasidėjo sveikinimai, palinkėjimai.
Gerb. Nijolę Genytę su 30 metų darbo sukaktimi šioje įstaigoje sveikino ne tik mano jau išvardinti asmenys, bet ir kiti, o aš šį trumpą savo pasakojimą norėčiau užbaigti pačios Nijolės Genytės mintimis, pamąstymais.

„Kai manęs klausia, ar nesigailiu čia išdirbusi tiek metų, atsakau, kad nesigailiu, nes čia yra laisvės improvizacijai, gali kūrybiškiau pažvelgti į savo darbą. Taip, yra rėmai, kurių turi laikytis, bet ir daug laisvės kūrybai. Viena direktorė be kolektyvo paramos tiek tikrai nepadarytų. Turime puikų kolektyvą, todėl ir rezultatai yra. Stengiuosi, kad kolektyvo nariai suprastų, jog ne dėl patikrinimo reikia gerai dirbti, o todėl, kad taip turi būti. Kiekviena diena turi dovanoti kažką naujo, naujų idėjų, naujų sumanymų. Lengviausia visada pasiduoti, bet reikia būti optimistu ir tada įveiksi sunkumus. Nemėgstu dairytis į praeitį, o visada žvelgiu į priekį. Per tuos 30 metų beveik pavyko įgyvendinti mano mintyse susikurtą globos įstaigos modelį. Esu maksimalistė, jeigu kovoju, tai ta kova turi duoti rezultatų. Nemėgstu tuščios kovos su vėjo malūnais. Taip, aš irgi klystu, kaip ir kiekvienas žmogus, bet moku ir prisipažinti klydus. Nežinau, ar aš atradau darbą, ar darbas mane, nes kai manęs paklausia, koks mano hobis, atsakau – darbas, o pagrindinė mano vertybė yra šeima.“

Manau, kad tie, kas pažįsta Pabradės socialinės globos namų direktorę Nijolę Genytę, sutiks, kad šiais žodžiais ji tiksliai apibūdino savo gyvenimo tikslus ir pačią save, o paminėjusi 30 metų jubiliejų, ji ir toliau pilna idėjų, kurias įgyvendinus, Pabradės socialinės globos namai taps dar gražesni ir jaukesni.

Algis JAKŠTAS