Mes turime 178 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3813
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17812
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65138
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Kovo 11-ajai – Švenčionėlių meno mokyklos koncertas

2014 m. kovo 15 d. šeštadienis Nr. 20 (1358)

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtos iškilmės Švenčionėlių miesto kultūros centre vyko išvakarėse – kovo 10 d. Čia buvo surengtas puikus Švenčionėlių meno mokyklos mokytojų ir mokinių koncertas. Kultūros centro fojė į šventę susirinkusius švenčionėliškius, miesto svečius, čia gyvenančius rajono savivaldybės tarybos narius, administracijos darbuotojus sudomino ir pradžiugino Švenčionėlių vaikų lopšelio darželio „Vyturėlis“ turimos interaktyviosios lentos, kuriose pabandyti iš smėlio sukurti piešinėlius ar kitas kompozicijas buvo smalsu ir vaikams, ir suaugusiems.

Šventė prasidėjo choro atliktu Lietuvos Respublikos himnu. Po to vaikai skaitė eiles, grojo, šoko, dainavo. Liaudiškus šokius keitė modernūs, liaudiškas melodijas – klasikiniai įvairių kompozitorių kūriniai. Labai išraiškingai ir nuoširdžiai šventę vedė Švenčionėlių Mindaugo gimnazijos mokinė Laura Gaidamavičiūtė.

Kadangi Švenčionėlių kultūros centras vykdė projektą „Renginių ciklas „Vitrinose težydi laisvė Lietuvos“, iš dalies finansuojamą Kultūros ministerijos, beveik visą mėnesį (nuo vasario 16-osios iki kovo 11-osios) visų Švenčionėlių miesto švietimo įstaigų mokinių piešiniai puošė miesto centro vitrininius langus. Spalvingi, ryškūs ir nuoširdūs vaikų darbeliai, skirti Lietuvai, jos istorijai ir nelengvoms kovoms už laisvę, traukė daugelio akį ir jaudino širdis. Stendai su piešiniais buvo iškabinti kultūros centro, bibliotekos, meno mokyklos, seniūnijos, poliklinikos, Švenčionėlių sveikatos centro, prekybos centrų „Maxima“ ir „Dauniškio prekyba“ didžiuliuose languose. Sužinojus apie tokią akciją, vaikų piešiniais svarbių valstybinių švenčių proga langus panoro papuošti ir Švenčionių policijos komisariatas.

Iškilmingo Kovo 11-ajai skirto renginio metu LR Seimo nario Petro Čimbaro padėkas visiems projekto dalyviams įteikė Švenčionėlių kultūros centro direktorė Ona Raguckienė.

Irena POŽĖLIENĖ