Mes turime 374 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2654
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18855
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94885
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ignalinos kredito unija atidarė Švenčionėlių kasą

2011 m. rugpjūčio 13 d., šeštadienis Nr. 59 (1106)

Prieš devynerius metus įsteigtos Ignalinos kredito unijos (IKU) kasos jau veikia Zarasuose, Dusetose, prieš mėnesį atidaryta Pabradėje, ketvirtadienį – ir Švenčionėliuose, o artimiausiu laiku numatomos įkurtuvės Švenčionyse. Ignalinos kredito unijos įkūrėja ir valdybos pirmininkė Violeta Čeponienė sakė, kad rajono centre labai sunkiai sekasi surasti patalpas. Palankiai vertinanti unijos atėjimą į rajoną savivaldybės administracija taip pat negali niekuo padėti, nes Švenčionyse jai priklausančių laisvų patalpų nėra. IKU Švenčionėlių kasos atidaryme svečiai linkėjo, kad dar vienos įkurtuvės įvyktų jau po mėnesio.

Pabradės kasos veikla po truputį įsibėgėja, nors pradžia niekada lengva nebūna – tuo Violeta Čeponienė jau ne kartą turėjo progos įsitikinti. Darbuotojos pastebi, kad žmonės pradžioje labai atsargūs, pirmiausia domisi, analizuoja, o tik po to priima sprendimus, bet jau yra ir paskolų išduota, ir jaučiamas susidomėjimas indėliais. Užtat nekyla abejonių, kad čia naudinga sumokėti komunalinius mokesčius, nes jie priimami nemokamai.

Ir Pabradėje, ir Švenčionėliuose visas bankines paslaugas teikiančiai kredito unijai varžovų nedaug – vienintelis „Snoras“. Visoje Lietuvoje unijos, kurių aptarnavimo skyrių skaičius artėja prie 200, sudaro rimtą konkurenciją bankams. Paskutiniu „bastionu“, kuriame nebuvo unijos, buvo likę Švenčionių rajonas ir dar Neringos sav., bet Ignalinos unijos įkūrėja Violeta Čeponienė sėkmingai praskynė kelią šiai žmonėms reikalingai ir naudingai paslaugai. V.Čeponienė juokavo, kad faktiškai ne unija atėjo į mūsų rajoną, o patys gyventojai ėjo į uniją – tapo nariais, pradėjo naudotis paslaugomis. Pirmuoju kredito unijos nariu mūsų rajone prieš metus tapo ūkininkas Vaclavas Gabrinovičius, o pirmuoju Švenčionėlių kasos klientu ketvirtadienį tapo ūkininkas Raimondas Kiauleikis. Unijos klientai, kurių mūsų rajone per pusšimtį, patenkinti paslaugomis, ypač paskolų suteikimo sparta – viena-dvi dienos, ir paskola gauta. VVG „Švenčionių partnerystė“ pirmininkė Birutė Brorovikienė džiaugėsi, kad tik kredito unijos dėka mūsų VVG su projektu startavo viena pirmųjų. Nė vieno banko nepavyko įtikinti, tik laiką sugaišo, o štai Ignalinos kredito unija patikėjo, projektui buvo suteiktas net 40 proc. avansas.

Pernai Ignalinos kredito unija pripažinta sėkmingiausia metų kredito unija, o jos vadovė Violeta Čeponienė išrinkta geriausia šalies kredito unijos valdybos pirmininke. Švenčionėlių kasos atidaryme ponia Violeta dar kartą prisiminė, kokia nelengva ir kupina netikrumo buvo pradžia prieš devynerius metus. Net pačios netikėjo tuo, ką daro, bet sulaukė padrąsinimo iš Lietuvos centrinės kredito unijos, labai daug ir atkakliai dirbo, ir rezultatai pranoko lūkesčius. Šiandieną milijonus valdančios unijos įkūrėja V.Čeponienė vis dėlto pabrėžia, kad unijos pagrindinis tikslas nėra pelnas. Unija siekia sutelkti kuo daugiau vartotojų ir atpiginti jiems paslaugas. Unijos nariu gali tapti kiekvienas asmuo, įnešęs 100 Lt.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ
 

 
Reklaminis skydelis