Mes turime 183 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3793
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17792
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65118
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Viešnagė Druskininkuose

2014 m. vasario 26 d. trečiadienis Nr. 16 (1354)

Neseniai Švenčionėlių sekmadieninę lenkų kalbos mokyklėlę į svečius pasikvietė Lietuvos lenkų sąjungos Druskininkų skyriaus pirmininkė Helena Oleškevičienė. Juolab, kad ir progų pasitaikė ne viena. Smagu aplankyti augančius, gražėjančius ir kasmet vis naujų pramogų pasiūlančius Druskininkus, o dar smagiau susitikti su Švenčionėliuose prieš kurį laiką dirbusiu kunigu Renaldu Kučko, kuris kaip tik vasario pradžioje šventė 5 metų kunigystės jubiliejų.

Mūsų mokyklėlės vadovė Vanda Golubeva džiaugėsi, kad švenčionėliškių sumanymą paviešėti Druskininkuose palaikė ir PUC vadovai – direktorius Stanislav Podvoiskij bei pavaduotoja Daiva Pilipavičienė, skyrę autobusiuką kelionei, už kurį sumokėti lėšų skyrė rajono tarybos narys Vaclav Vilkoic.

Į kelionę išvyko 11 vaikų ir 6 suaugusieji. Visi dalyvavo šv. Mišiose, o po jų susitiko su kunigu Renaldu. Kiekvienas vaikas buvo parengęs kunigui po dovaną, o jis savo ruožtu svečiams surengė ekskursiją po Druskininkų Švč. M. Marijos Škaplierinės bažnyčią, šiltai bendravo su svečiais.

H.Oleškevičieė taip pat buvo kruopščiai pasirengusi svečių atvykimui – ji suorganizavo pažintinę pramoginę ekskursiją po Druskininkus su puikiai lenkiškai kalbančia gide. Druskininkų grožis ir turiningas gyvenimas paliko švenčionėliškiams ilgai išliekančių įspūdžių, todėl labai nudžiugo gavę kunigo Renaldo Kučko kvietimą atvykti vasarą ir paviešėti ilgiau – apsigyventi Druskininkų lenkų namuose, papramogauti vandens parke.

Lenkų namuose svečių iš Švenčionėlių atvykimo proga surengtuose pietuose dalyvavo ir abu Švč. M. Marijos Škaplierinės bažnyčios kunigai, druskininkiečių ansambliukas. Atmosfera buvo šilta ir draugiška, netrūko vieni kitiems skiriamų sveikinimų bei linkėjimų, dainų ir muzikos. Švenčionėliškiai taip pat buvo parengę muikinę programėlę, prie kurios nemažai prisidėjo ir kartu vykusi muzikantė Vanda Miloš.

Tolima kelionė iš Druskininkų į Švenčionėlius neprailgo, nes visi buvo pakylėti ir geros nuotaikos, dalinosi įspūdžiais ir svajojo apie vasaros atostogas Druskininkuose.

„Švenčionių krašto“ inf.