Mes turime 415 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3948
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20149
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96179
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jonas Barzdėnas Linkmenyse pristatė knygą „Labanoro girioje“

2011 m. rugpjūčio 10 d., trečiadienis Nr.58 (1105)

Ilgokai keliavusi po Švenčionių rajoną Jono Barzdėno fotografijų paroda jau kuris laikas džiugina kaimyninio Ignalinos rajono Linkmenų bibliotekos lankytojus.

Praeitą savaitę, ketvirtadienį, Linkmenų bibliotekoje įvyko fotografo Jono Barzdėno susitikimas su Linkmenų bendruomenės nariais, kurie atėjo pasikalbėti ne tik apie gamtos fotografiją, bet ir pasiklausyti autoriaus pasakojimų apie gamtą. Supažindino Jonas Barzdėnas susirinkusius ir su prieš penketą metų išėjusia savo knyga „Labanoro girioje“.

Tai, kad Jonas Barzdėnas ne tik puikiai pažįsta gamtą, puikiai valdo fotoaparatą, bet ir puikiai valdo žodį, nėra paslaptis. Tuo galėjo įsitikinti ir į susitikimą atėję linkmeniškiai. Kokie gi klausimai rūpėjo žiūrovams? Įdomiai Jonas Barzdėnas papasakojo apie susitikimą su vilku. Šis pasakojimas daugiausia emocijų sukėlė jauniesiems žiūrovams. Atsakydamas į klausimą, ar yra Labanoro girioje lūšių, ar gali lūšis užpulti žmogų, Jonas Barzdėnas sakė, kad apie 25 metus Labanoro girioje lūšių nebuvo, o dabar jau atsirado, o kas dėl užpuolimo, tai visi sveiki žvėrys žmogaus šalinasi, o jei gyvūnas serga pasiutlige, tai, žinoma, visko gali būti. Juk ir naminiai gyvūnai tokiu atveju elgiasi neadekvačiai.

Kalbėdamas apie fotografavimą Jonas sakė, kad labiausiai jam patinka fotografuoti pavasarį, mėgstamiausias paros laikas – prieš tekant ar leidžiantis saulei. Žmones fotografuoja retai, o dabar dažniausia fotografuoja gamtą. Įdomus klausimas buvo ir apie pasiklydimus miške. Girininkui Jonui Barzdėnui su pasiklydusiais susitikti ir jiems padėti tenka gana dažnai. Kodėl žmogus pasiklysta miške? Į šį klausimą atsakyti nelengva, bet pasimetus, ar pradėjus bijoti dažniausia ir pasiklystama. Įdomu buvo sužinoti ir apie draudimus fotografuoti paukščius prie lizdų. Pasirodo, net varnėną prie lizdo pagal įstatymą fotografuoti draudžiama. Šiek tiek juokingas reikalavimas ir draudimas, bet toks yra.

Baigiantis susitikimui Linkmenų bibliotekos vyr. bibliotekininkė Danutė Daubarienė padėkojo Jonui Barzdėnui už įdomų pasakojimą, o susitikimu, manau, patenkinti buvo visi – ir parodos bei knygos „Labanoro girioje“ autorius Jonas Barzdėnas, ir į susitikimą atėję žmonės.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis