Mes turime 225 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1185
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11372
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87402
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

„Aktyviausios savivaldybės“ nominacija įteikta Švenčionių rajonui

2014 m. vasario 15 d. šeštadienis Nr. 13 (1351)

Šiemet Lietuvoje ketinama renovuoti rekordinį skaičių daugiabučių – beveik 600 namų. Dar dvigubai tiek planuoja jungtis į antrąjį renovacijos etapą. Ketvirtadienį Aplinkos ministerijos organizuotas pirmasis metinis apžvalginis renovacijos renginys. Lietuvos savivaldybių merai tarėsi kartu su už renovaciją atsakingomis institucijomis, kaip užtikrinti, kad daugiabučių namų  modernizavimas ir toliau būtų toks gausus ir vyktų sklandžiai.

Aplinkos ministras Valentinas Mazuronis pabrėžė, kad pernai buvo padaryti keli esminiai darbai, paskatinę gyventojus imtis daugiabučių atnaujinimo ir energinio efektyvumo didinimo. Įsuktas visas renovacijos mechanizmas – Aplinkos ministerija, naujai sukurta Būsto energijos taupymo agentūra, savivaldybės - veikia darniai ir efektyviai. Aplinkos viceministrė Daiva Matonienė renginyje pabrėžė, kad įtraukti savivaldybes į renovacijos procesą – ypač pasiteisinęs sprendimas. Savivaldybių darbuotojų pastangų dėka, 2,5 tūkst. daugiabučių gyventojų šalyje pareiškė norą atnaujinti savo namus. Siekiamybė ateityje – daugiabučių kvartalų renovacija.

Aktyviausiai skatinančioms renovaciją ir pasiekusiems geriausių rezultatų savivaldybėms buvo teiktos nominacijos. Tarp 9 nominuotų savivaldybių  – Švenčionių rajono savivaldybė, pelniusi „Aktyviausios savivaldybės“ nominaciją  už didžiausią pasiektą progresą renovacijos srityje.

Kai renovacija šalyje dar merdėjo, rajone jau buvo renovuojami daugiabučiai pagal Probleminių teritorijų programą. Pagal šią programą Švenčionėliuose jau renovuoti 8 aštuonbučiai namai Liepų-Bažnyčios g., renovuojamas visas Rymo g. kvartalas – 10 daugiabučių – Švenčionių mieste ir 4 dideli daugiabučiai Pabradės mieste. Iš sutaupytų lėšų dar bus renovuota po 1 daugiabutį Švenčionyse ir Pabradėje. Net atlikus dalinę renovaciją, energijos taupymas jau akivaizdus. Namai, kuriuose šildymas buvo brangiausias, šiandieną moka mažiausiai.

Iš tikrųjų meras labai stengėsi įtikinti gyventojus, kad viskas daroma jų pačių naudai. Praėjusiais metais prasidėjus naujai renovacijos programai, meras Vytautas Vigelis  rengė susitikimus su gyventojais, pasitelkęs specialistus aiškino sąlygas ir naudą.

 Pagal naująją renovacijos programą bus renovuojami 6 daugiabučiai Švenčionių mieste ir 1 daugiabutis Švenčionėliuose, II etape – dar 5 namai. Viskas parengta, pavasarį prasidės darbai.

Rajono meras džiaugiasi, kad ministerija aukštai įvertino rajono pasiekimus, ir kviečia gyventojus, ypač Pabradės m., pasiremti jau turima renovuotų namų gerąja patirtimi ir aktyviau įsijungti į pažangų procesą.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis