Mes turime 307 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5623
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19483
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:91840
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Tėvą ir sūnų Klipčius užgriuvo skolos ir teismai

2014 m. vasario 15 d. šeštadienis Nr. 13 (1351)

Vietinis politikas ir tėvo pėdomis sekantis sūnus elgiasi stebėtinai vienodai

 

Interesų nedeklaruoja abudu

Prieš Naujuosius metus rajono savivaldybėje kilo problemų su tarybos nariais liberalais Rimu (tėvu) ir Rimantu (sūnumi) Klipčiais. Paaiškėjo, kad abu pažeidinėja Viešų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą, nepateikdami viešų ir privačių interesų deklaracijų. Ir pažeidinėja piktybiškai – nekreipia dėmesio nei į kolegų tarybos narių raginimus susitvarkyti, nei Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) nurodymus. Regis, abu labiau linkę teismo skiriamas baudas mokėti, negu padaryti elementarų dalyką, kurį daro visi politikai, – tiesiog užpildyti deklaraciją ir nekelti problemų nei sau, nei kitiems.

2011 metais išrinkti į rajono savivaldybės tarybą, abudu Klipčiai dar 2013 metų vasarą, kaip paaiškėjo, nesiteikė pateikti viešų ir privačių interesų deklaracijų. Nustačiusi aktą, VTEK 2013 m. liepos 31 d. raštu oficialiai abiems vietiniams politikams priminė apie pareigą deklaruoti interesus. Abu Klipčiai reagavo vienodai, tiksliau, visai nereagavo. Gruodžio 3 ir 17 d. priimdama sprendimus už įstatymo nuostatų nevykdymą, Komisija konstatavo, kad į jos priminimus abu Klipčiai nereagavo ir deklaracijų nepateikė. Komisija priėmė sprendimus surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolus abiems Klipčiams ir kreiptis į Vilniaus miesto apylinkės teismą dėl patraukimo administracinėn atsakomybėn.

Natūraliai kyla klausimas – ką tokio slepia ūkininkas ir jaunasis ūkininkas nuo visuomenės ir savo rinkėjų?

 

Meras palaikė ir pats nukentėjo...

Pagal įstatymą Kontrolės komitetas priklauso opozicijai. Tik štai Arūnui Čenkui dėl asmeninių priežasčių atsisakius šių pareigų, opozicija per pusę metų nesugebėjo pasiūlyti tinkamo kandidato. Todėl praėjusių metų spalio 31 d. opozicijos teikimu rajono taryba komiteto pirmininku išrinko Rimantą Klipčių, nors visiems buvo žinoma, kad net po priminimų neteikia viešų ir privačių interesų deklaracijos. Pats Rimantas Klipčius tada posėdyje aiškino, kad jis neva teikė deklaraciją būdamas kandidatu Seimo rinkimuose, tad manė, jog to pakanka. Skambėjo neįtikinamai – kažkodėl visi dalyvaujantys politikoje žino, kada ir kokios deklaracijos teikiamos, o šis jaunas vyras neva nežinojo, net ir asmeniškai gavęs priminimą.

Vis dėlto dauguma tarybos narių buvo atlaidūs jauniausiam tarybos nariui. Rajono meras Vytautas Vigelis tada posėdyje pasisakė, kad jis asmeniškai balsuosiąs „už“ ir kalbėjo: „Siūlau išreikšti pasitikėjimą jaunu žmogumi ir suteikti jam šansą – tegul dirba, pareigos atsakingos“. Meras pabrėžtinai paprašė Rimanto Klipčiaus, kad susitvarkytų deklaraciją.

Rimanto Klipčiaus reikalai persikėlė į Vilniaus miesto apylinkės teismą, o meras už pasitikėjimą jaunu žmogumi pats nukentėjo. VTEK savo sprendime pavedė Švenčionių savivaldybės tarybos Etikos komisijai įvertinti mero elgesį. Komisijos posėdis planuojamas antradienį.

 

Užgriuvo skolos

Tarybos nariai Klipčiai ir šiandieną deklaracijų neteikia, ir, atrodo, ima aiškėti, kodėl. Šiais metais vis labiau įsisuka šiems liberalams nepalankus įvykių smagratis. Masiškai užgriuvo kreditoriai (asmenys, kuriems abu Klipčiai skolingi).

Kreditorių ieškiniai šiuo metu Rimui Klipčiui jau perkopė per 600 tūkstančių litų, Rimantui Klipčiui (sūnui) – daugiau kaip pusę milijono litų. Šaltinių teigimu, tai gali būti toli gražu ne viskas. Areštavę turtą, kuris nepadengia skolų, antstoliai kreipėsi į rajono savivaldybę, kur abu Klipčiai gauna atlygį už darbą rajono taryboje, dėl galimybės išskaičiuoti skolas iš šių pajamų.

Į savivaldybę kreipėsi ir Švenčionių rajono apylinkės teismas, niekaip negalintis įteikti Rimantui Klipčiui procesinių dokumentų. Savivaldybės prašoma įteikti politikui procesinius dokumentus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis