Mes turime 270 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2117
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12304
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88334
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Rajono savivaldybės taryboje

2014 m. vasario 8 d. šeštadienis Nr. 11 (1349)

Pagerbė jubiliatus

Tradiciškai posėdžio pradžioje rajono meras Vytautas Vigelis pasveikino tarp posėdžių gimtadienius šventusius tarybos narius. Išskirtinio dėmesio susilaukė 60-metį šventęs tarybos narys Regimantas Dalgeda, kuriam meras įteikė Kultūros ministro Šarūno Biručio padėką. Mero sveikinimu ir Kultūros ministro padėka pagerbta ir jubiliejų šventusi Pabradės seniūnė Marija Sadovskaja.

 

Apdovanoti konkurso nugalėtojai

Susumavus kalėdinio konkurso rezultatus, nustatytos gražiausiai prieš šventes pasipuošusios įstaigos ir įmonės bei gyventojų sodybos.

Pirmoje grupėje apdovanojimus pelnė UAB „Maltosa“ (Švenčionėlių m.), UAB „Švenčionių švara“ (Švenčionių m.) ir VĮ Švenčionėlių miškų urėdija (Švenčionėlių m.).

Už gražiausiai papuoštą namų aplinką įteiktos padėkos ir atminimo dovanos Taisai ir Tadui Petrėnams iš Cirkliškio k., Aldonai ir Kaziui Petkūnams iš Švenčionėlių, Vladislavai ir Ignatijui Losinskiams iš Pabradės.

 

Trumpalaikė paskola užtikrins atlyginimų išmokėjimą

Taryba nusprendė imti iki 2 milijonų 300 tūkstančių litų trumpalaikę paskolą iš Lietuvos Respublikos Finansų ministerijos rajono savivaldybės 2014 metų biudžeto laikinam pajamų trūkumui padengti. Trumpalaikė paskola bus naudojama darbo užmokesčiui, socialinio draudimo įmokoms ir socialinei paramai pinigais. Finansų skyriaus vedėja Liusė Januš paaiškino, kad kurį laiką savivaldybė, kaip, beje, ir kitos šalies savivaldybės, susiduria su finansiniais sunkumais. Dalis sunkumų atsekė iš praėjusių metų, kai rajono biudžetas buvo neįvykdytas 900 tūkst. Lt. Be to, sausis visada biudžeto surinkimo prasme yra blogas mėnuo. Tai pasitvirtino – šių metų sausį nesurinkta 1 mln. 100 tūkst. Lt. Kokie pajamų straipsniai nevykdomi, vedėja negalėjo pasakyti, nes VMI dar nepateikė duomenų.

Trumpalaikė paskola grąžinama metų bėgyje, nors, pavyzdžiui, Vilniaus miestui Finansų ministerija gerokai atlaidesnė – dar negrąžinusi praėjusių metų 20 mln. Lt paskolos, sostinės savivaldybė vėl prašo 40 mln. Lt.

Sprendimas imti trumpalaikę paskolą priimtas vienbalsiai. Meras Vytautas Vigelis apibendrindamas sakė, kad opozicija kitokio pasirinkimo ir neturėjo, kaip tik palaikyti valdančiuosius, nuo kurių sprendimo priklausė, ar bus paimta paskola, pirmiausia skirta atlyginimams išmokėti. Balsuoti „prieš“ reikštų eiti prieš žmones. Todėl, kaip sakė meras, daug tuščių emocijų sukėlę lygioje vietoje, opozicijos nariams nori nenori teko pritarti.

 

Pritarta kreditavimo sutarties projektui

Taryba pritarė kreditavimo sutarties su AB DNB bankas dėl 3 milijonų 864 700 Lt projektui. Ši paskola – tai sausio 7 d. tarybos priimto tąsa. Paskelbus konkursą, dalyvavo tik DNB, jis ir laimėjo. Ši paskola skirta kito banko, nusprendusio nepratęsti sutartyje numatyto termino, paskolai refinansuoti. DNB suteikia paskolą vieneriems metams su galimybe pratęsti 4 kartus tomis pat sąlygomis.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ

 
Reklaminis skydelis