Mes turime 301 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5833
mod_vvisit_counterŠią savaitę:19693
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:92050
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Judiname švelniausias ir geriausias sielos stygas

2014 m. sausio 29 d. trečiadienis Nr. 8 (1346)

„Siųsti šviesą į žmonių širdis. Tokia yra menininko pareiga“, – R.Shumann.

Atrodytų visai neseniai Švenčionių Juliaus Siniaus meno mokykloje prasidėjo nauji mokslo metai, o mes jau skaičiuojame pirmo pusmečio nuveiktus darbus, kurių buvo tikrai nemažai. Dirbome visi ir gan rezultatyviai. Muzikos skyriaus mokiniai ir mokytojai aktyviai koncertavo įvairiuose miesto renginiuose, dalyvavo respublikiniuose konkursuose Naujojoje Vilnioje, Švenčionėliuose. Mokytojos Lilijos Girulskienės fortepijono specialybės mokinė Deimantė Rakštelytė dalyvavo Naujosios Vilnios muzikos mokykloje vykusiame IV respublikiniame jaunųjų pianistų konkurse, skirtame kompozitoriui Leonui Povilaičiui atminti, ir tapo šio konkurso bei respublikinio konkurso - festivalio „Žiemos pasaka“ diplomante (Švenčionėlių meno mokykloje). Mokytojo Stasio Montrimo mokiniai Linas Dervinis ir Dovilas Dicevičius tapo respublikinio konkurso - festivalio „Žiemos pasaka“ laureatais, o Ignas Čereškevičius tapo šio konkurso – festivalio diplomantu.

Gruodžio 20 d. šventiškai išpuoštoje meno mokyklos salėje, žvakių liepsnose ir eglutės žaisliukų atspindžiuose, paslaptingame Kalėdų stebuklų laukimo pasaulyje muzikos instrumentų klavišus spaudė ir gležni pirmokų pirštai, ir jau drąsiau scenoje besijaučiantys vyresniųjų klasių visų specialybių mokiniai. Prasidėjus naujiems metams vėl kibome į darbus. Lietuvos vaikų ir moksleivių televizijos konkurse „Dainų dainelė“ dalyvavo dvi mūsų mokyklos solistės, Diana Naruškevič ir Dagnė Maslianikaitė, mergaites paruošė mokytoja Ilona Vinikaitė, koncertmeisterė Lilija Girulskienė. Komisijos sprendimu, į kitą etapą pateko Dagnė Maslianikaitė, kuri toliau atstovavo mūsų mokyklai Visagino mieste.

Didžiausias šių mokslo metų iššūkis Dailės skyriaus mokytojams ir mokiniams buvo organizuoti plenerą „Juliaus Siniaus gimtinė laiko girnose“, kuriame dalyvavo jaunieji rajono mokyklų dailininkai ir svečiai iš Utenos dailės mokyklos. Savo patirtimi ir patarimais noriai dalijosi dailės mokytojai, tai pat buvęs mūsų mokyklos dailės mokytojas Marius Grušas. Į plenero darbų parodos atidarymą atvažiavo gausus Juliaus Siniaus gininių būrys. Plenero metu sukurti darbai dabar eksponuojami mūsų mokykloje. Gruodžio mėnesį artėjant šventėms, mūsų jaunieji dailininkai gamino kalėdinius atvirukus LR Seimo nariui, LR kultūros ministrui Šarūnui Biručiui.

Nenustygstantys vietoje jaunieji šokėjai kartu su mokytojais dalyvavo įvairiuose renginiuose. Vaikų ansamblis „Aukštaitukas“ su mokytoja Jolanta Razmiene rudenį dalyvavo Aukštaitijos regiono „Dainų šventėje“, skirtoje Panevėžio miesto 510-osioms metinėms. Šiuolaikinio šokio kolektyvas „Šėlsmas“ su mokytoja Edita Račinskiene dalyvavo šiuolaikinio šokio festivalyje „Allegro 2013“ Vilniuje, XIX vaikų ir jaunimo teatrų festivalyje „Bildučiai“ Ignalinos mieste. Mokytoja Jolanta Razmienė organizavo stovyklą - seminarą „Laisvosios ir kūrybingos asmenybės ugdymas šokiu“ Kaltanėnų miestelyje, kur paskaitas vedė lektorė iš Latvijos ir mūsų mokyklos mokytoja Renata Grigianecienė.

Nuotaikingas, pilnas kalėdinių stebuklų choreografijos skyriaus mokinių ir mokytojų koncertas, kurio scenarijų parašė mokytoja Renata Grigianecienė, suvaidinusi pagrindinį pasakos herojų zuikį vardu „Šaltukas“, pelėdą suvaidinusi mokytoja Jolanta Razmienė bei visi choreografijos skyriaus mokiniai sušildė visų žiūrovų širdis.

Labai šiltus santykius mes palaikome su Švenčionėlių kultūros centru. Gruodžio 28 d. mokytoja Renata Grigianecienė visus sukvietė į nuotaikingą kalėdinį koncertą „Viduržiemio fiesta“, kuriame koncertavo mūsų mokyklos šiuolaikinių šokių kolektyvai „Erdviukai“ ir „Erdvė“.

2014 m. sausio 10 d. Švenčionėlių kultūros centre vyko modernaus šokio kolektyvo „Erdvė“ (vad Renata Grigianecienė) dešimties metų veiklos jubiliejinis koncertas. Dvi valandas trukęs koncertas neprailgo nevienam žiūrovui. Šokėjai, nebylia kūno kalba, papasakojo visiems apie žmogaus gyvenimą, jausmus – liūdesį ir nerimą, meilę ir draugystę. Beribė choreografės fantazija ir beatodairiškas šokėjų atsidavimas šokiui užbūrė visą salę. Pasveikinti kolektyvo su gražiu jubiliejumi atvyko Ignalinos kultūros ir sporto centro sportinių šokių kolektyvas „Viva“ bei sportinių šokių klubas „Mamo“ (vadovė Neringa Kirkilienė), su kuriais mes bendradarbiaujame ir palaikom draugiškus santykius.

Jau antrus metus mūsų mokykla bendradarbiauja su Švenčionių pradinės mokyklos lavinamosios klasės vaikais. Mokytojos Irena Kerulienė ir Renata Grigianecienė muzikos ir šokio pagalba moko vaikus pasitikėti savimi, bendrauti ir bendradarbiauti, mokytojos įsitikinusios, kad negalia netrukdo jiems būti visaverčiais žmonėmis, nes žmogus nepakeičiamas laike, nepakartojamas žemėje, kiekvienas skleidžia gyvenime savo šviesą – ryškią ar blankią, tačiau ypatingą.

Antrojo pusmečio planai dar didesni. Mūsų laukia muzikos ir šokių festivaliai, konkursai ne tik rajone, bet ir Vilniuje, Kaune, Visagine. Muzikos ir choreografijos skyriaus mokiniai ir mokytojai ruošiasi 2014 metų Lietuvos „Dainų šventės“ „Čia mano namai“ peržiūroms. Žinoma, visi šitie ambicingi planai ir jau įvykdyti projektai negalimi be rėmėjų. Nuoširdžiai dėkojame mus parėmusioms organizacijoms – „Fortum Švenčionių energija“, UAB Švenčionėlių kuro bazė „Lit – invest“, UAB „Agroetalon“, Masevičiaus įmonei „Girios“, UAB „Lakaja“, A.Lipnickienės IĮ „Rūta“.

Mūsų mokykloje vaikai prisiliečia prie nuostabaus ir stebuklingo meno pasaulio, mes mokome juos kurti, nes menas egzistuoja tam, kad judintų švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas.

Irena KERULIENĖ

 
Reklaminis skydelis