Mes turime 354 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1846
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34222
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:115971
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Darbo partija moka ir dirbti, ir linksmintis, ir, žinoma, laimėti

2013 m. gruodžio 21 d. šeštadienis Nr. 94 (1337)

Praėjusį penktadienį vyko tradicinis kalėdinis Darbo partijos Švenčionių skyriaus vakaras, kuriame dalyvavo dauguma partijos narių ir labai daug aukštų svečių.

Įtakingiausia rajone politinė jėga – Darbo partijos Švenčionių skyrius – turi tradiciją kasmet kalėdinių švenčių laikotarpiu surengti smagų šventinį vakarėlį, kuriame kviečiami dalyvauti visi skyriaus nariai, atvyksta ir svečių. Daugiau kaip 300 narių turintis skyrius vieningas ir darbuose, ir šventėse, todėl šventės visada labai aukšto lygio, o darbus lydi sėkmė. Darbo partijos vadovai Švenčionių skyrių vadina nugalėtojų skyriumi ir pagerbia dalyvaudami visuose renginiuose.

Penktadienį rajono darbiečiai susirinko Švenčionėlių miesto kultūros centre prisiminti svarbiausių metų darbų ir įvykių, pagerbti labiausiai nusipelniusių kolegų ir tiesiog švęsti – juk artėja Kalėdos, Naujieji metai.

Su artėjančiomis šventėmis partiečius ir svečius sveikino skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis. Šventėje dalyvavo kone visa Darbo partijos vadovybė: partijos pirmininkė, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, partijos pirmininkės pavaduotojai buvęs Seimo pirmininkas, o dabar pirmasis pavaduotojas Vydas Gedvilas ir Artūras Paulauskas, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, Seimo nariai Kęstutis Daukšys ir Petras Čimbaras, žemės ūkio viceministrė Živilė Pinskuvienė ir Vilniaus miesto vicemeras Jonas Pinskus.

Skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis sveikinimo kalboje paminėjo, kad metai buvo sunkūs, bet kartu pasidžiaugė, jog sunkumus pavyko įveikti, o tai suteikia daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Jis linkėjo geresnių ateinančių metų, kurie atsipalaiduoti neleis, nes laukia labai reikšmingos batalijos – šalies Prezidento ir Europarlamento rinkimai. Darbietis Artūras Paulauskas pirmasis oficialiai įregistruotas kandidatas į prezidento postą. Jis įteikė pažymėjimus pirmiesiems savo patikėtiniams Inai Sinienei, Olegui Šapovalui, Antanui Juodaičiui, Daivai Trinkūnienei, Rajai Krupeninai, Kaziui Vainickui, visus kitus kvietė palaikyti jį: „Jūs visi esate mano patikėtiniai“.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė taip pat perdavė darbo partijos garbės pirmininko Viktoro Uspaskich nuoširdžiausius sveikinimus. Partijos vadovė dėkojo skyriaus nariams už puikų darbą per rinkimus ir, vis dar tebesitęsiant partijos 10-mečio sukakties paminėjimui, įteikė apdovanojimus Anželikai Gaidamavičienei Janinai Kalvelienei, Teresai Kazakevič, Stanislavui Keruliui, Liliai Klimovič, Vladislavui Kurilo, Viačeslavui Perveiniui, Kaziui-Pranui Rakuckui, Algirdui Žičkui, Janui Čiuvalovui, Liubovei Guobienei.

Visi svečiai atvyko su dovanomis. Živilė Pinskuvienė ir Jonas Pinskus už nuopelnus Darbo partijai apdovanojo skyriaus pirmininką rajono merą Vytautą Vigelį, Arūną Pirštelį, Daivą Trinkūnienę, Kazį Vainicką ir skyriaus sekretorę Violetą Čepukovą.

Ypač maloni misija – įteikti pažymėjimus naujiems partijos nariams – teko Vydui Gedvilui. Partijos gretas papildė Ramunė Bankauskienė, Rasa Subočiūtė, Vaida Babrauskienė, Leonarda Vilčiauskienė, Janina Varnienė, Danutė Šaltytė-Nekrašienė, Alytė Čečiurkienė.

Pasveikinti darbiečių, kaip visada, atvyko ilgamečiai koalicijos partneriai rajono savivaldybės taryboje Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Švenčionių skyriaus pirmininkas Vytautas Rastenis, Socialdemokratų partijos atstovas Regimantas Dalgėda.

Kasmet šventiniuose renginiuose koncertavusius estrados atlikėjus iš sostinės šįkart pakeitė savi. Darbiečių gretose yra ir tikrų talentų! Vakarą kalėdine giesme pradėjo Giedra Kaminskienė su dukra Juste Pozniakoviene, Vitalijus Laptevas ir Marijonas Dieninis, o aukšto lygio koncertine programa visus sužavėjo Bronislovo Vilimo vadovaujamas Pabradės pučiamųjų orkestras – daugelio tarptautinių festivalių dalyvis konkursų ir laureatas, su juo koncertuojantis šokių ansamblis „Gelmė“, kuris taip pat skina laurus tarptautiniuose konkursuose.

Vėliau talentus demonstravo partijos grupės, kurių vadovai tapo „chorų karų generolais“, o galiausiai salę sudrebino darnus galingas Darbo partijos choras, kuriam dirigavo skyriaus pirmininkas Vytautas Vigelis.

Šventę partiečiams dovanojo ir dosniai vaišino rėmėjai: Vytautas Bulka, Arūnas Jastremskas, Kazimieras Džiaukštas, Stanislovas Kerulis, Virgilijus Sedlevičius, Romas Patalavičius, Vladimiras Uzialka, Vytautas Vigelis, Kazys Vainickas, Algirdas Žičkus.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ