Mes turime 441 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4569
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14756
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90786
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Visada aktyvūs

2013 m. gruodžio 18 d. trečiadienis Nr. 93 (1336)

Adutiškio miestelio bendruomenė vykdo projektą „Aktyvi bendruomenė – kaimo ateitis“ pagal Švenčionių rajono VVG „Švenčionių partnerystė“ vietos plėtros 2009-2014 metų strategijos III prioritetą 3.1 priemonę „Kaimo gyventojų socialinio aktyvumo skatinimas“ 3.1.1 veiklos sritis „Bendruomeniškumą skatinanti kultūrinė, švietėjiška veikla“.

Projekto tikslas – skatinti gyventojų iniciatyvą bendrai veiklai, aktyviam poilsiui, sveikai gyvensenai. Bendra projekto vertė – 10176,25 Lt. Jo vykdymas išskaidytas į 2 dalis. Pirma lėšų dalis – iki 3750,25 Lt – skirta panaudoti išvykai į ,,VICHY“ vandens parką, o antra lėšų dalis – iki 6425,75 Lt – šiaurietiškojo ėjimo lazdų įsigijimui.

Sausio mėnesį buvo gautos iš Nacionalinės mokėjimo agentūros avansinės lėšos, už kurias kovo 2 d. 35 asmenų adutiškiečių grupė vyko į „VICHY“ vandens parką. Visi dalyviai sveikai ir turiningai praleido dieną, o grįždami namo dalinosi patirtais įspūdžiais.

Iš projekto veiklai 2 dalies skirtų lėšų lapkričio mėnesį pirkome 16 porų šiaurietiškojo ėjimo lazdų. Pamoką pravedė Laimontas Rakauskas – šiaurietiško ėjimo treneris. Įsitikinome, kad šiaurietiškas ėjimas – puikus šeimos laisvalaikio praleidimo būdas, nes tinka bet kurio amžiaus žmonėms – nuo pradinukų iki senyvo amžiaus žmonių. Vaikščiojimas gryname ore ir tam tikro ėjimo tempo palaikymas puikiai treniruoja širdies-kraujagyslių ir kvėpavimo sistemas. Šiaurietišką ėjimą dar galima būtų pavadinti „lauko aerobikos treniruotėmis“. Visi dalyviai turėjo išmokti ėjimo technikos. Pradžioje palaipsniui išmokome teisingo ėjimo tempo, nugaros padėties, tinkamos rankų judesių amplitudės, reikiamo žingsnių ilgio ir pėdų pastatymo būdo. Tik atidirbus visus šiuos elementus ir juos sujungus į visumą, galima gauti gerą poveikį ir rezultatą. Specialistai teigia, kad vaikštant su lazdomis sudeginama 50 proc. daugiau kalorijų, nei einant be jų. Šiaurietiškojo ėjimo metu juda visas kūnas, išjudinami visi pagrindiniai raumenys.

Taip jau sutapo, kad projektą vykdome sveikatos metais. Taigi tikimės, kad vykdydami projekte numatytą veiklą tapsime sveikesni, aktyvesni ir stengsimės, kad prie mūsų prisijungtų kuo daugiau Adutiškio miestelio gyventojų.

Milda STŪGLIENĖ

 
Reklaminis skydelis