Mes turime 357 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4496
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20697
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96727
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Jei lauke šalta – parūkysiu „už kampo“

2013 m. gruodžio 14 d. šeštadienis Nr. 92 (1335)

Kad moksleiviai rūko per pertraukas, niekam nėra paslaptis. Šiltuoju metų laiku slapukai bėga parūkyti į nuošalesnes vietas – už garažų, prie parduotuvių, bistro, už mokyklos tvoros. Atšalus orams situacija tampa sudėtingesnė: pamokų metu striukės rūbinėje neišduodamos, todėl parūkyti nusprendžiama tiesiog „už kampo“. Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS Prevencijos poskyrio specialistės vykdė prevencinę priemonę, skirtą teisėtvarkos pažeidimų, susijusių su rūkymu vietose, kuriose tabako kontrolės įstatymas draudžia tai daryti. Jos metu nuo 8.30 iki 11.30 val. patikrintos Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos, Švenčionių vidurinės mokyklos, Švenčionių pradinės mokyklos bei Švenčionių profesinio rengimo centro teritorijos ir jų prieigos.

Per kelias valandas pareigūnai nustatė 10 administracinių teisės pažeidimų dėl rūkymo uždraustose vietose ir šiukšlinimo. Dėl šių pažeidimų pradėtos administracinės teisenos. Mokiniams, kuriems jau yra 16 metų, už administracinius teisės pažeidimus atsako patys, o už rūkymą mokyklos teritorijoje jiems gresia įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 50 Lt. O dėl jaunesnių mokinių rūkymo į Švenčionių rajono policijos komisariatą bus kviečiami paauglių tėvai.

Tabako kontrolės įstatymas draudžia rūkyti visose švietimo, sveikatos priežiūros įstaigose ir šių įstaigų teritorijose, ir tai paprastai būna numatyta šių įstaigų vidaus tvarkos taisyklėse. Mokiniai, kaip ir kiti suaugusieji, negali rūkyti ir laiptinėse, nes įstatymas taip pat draudžia rūkyti bendrose gyvenamosiose ar bendro naudojimo patalpose, kuriose nerūkantieji gali būti priversti kvėpuoti tabako dūmais užterštu oru.

Tokios prevencinės priemonės bus planuojamos ir vykdomos ateityje.

Švenčionių r. PK inf.

 
Reklaminis skydelis