Mes turime 608 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:13222
mod_vvisit_counterŠią savaitę:34271
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:113392
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pirmas sniegas - išbandymas vairuotojams

2013 m. lapkričio 30 d. šeštadienis Nr.88 (1331)

Antradienio popietę Švenčionių rajone pasnigo, čia krašto ir rajoninių kelių dangos vietomis buvo padengtos šlapiu sniego sluoksniu. Ne visi vairuotojai atsižvelgė į staiga pasikeitusias oro sąlygas ir neišvengė avarijų.

Antradienį, apie 14:58 val., kelyje Švenčionys-Adutiškis, 11 km., netoli Sakalikės kaimo, automobilis nuvažiavo nuo kelio ribų į griovį ir apvirto. Po 15 minučių policijos pareigūnai gavo pranešimą, kad tame pačiame kelyje, netoli Bačkininkų kaimo, įvyko kitas eismo įvykis, į griovį įvažiavo automobilis „Renault“. Minėtuose įvykiuose žmonės nenukentėjo, apgadinti automobiliai.

Pareigūnai įspėja, jog pasikeitus eismo sąlygoms, (tamsus paros metas, blogas matomumas, lietingas oras, slidi kelio danga) vairuotojai privalo būti ypač dėmesingi ir atsargūs. Dažnai skaudžiausi eismo įvykiai įvyksta tuomet, kai vairuotojai nepasirenka saugaus greičio, nesuvaldo automobilio, įvyksta avarija.

Policijos pareigūnai primena Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) nuostatas:

Vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Jis turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas.(KET 133 p.)

Jeigu atsirado kliūtis ar iškilo grėsmė eismo saugumui, vairuotojas (jeigu jis gali tai pastebėti) privalo sulėtinti greitį, net visiškai sustabdyti transporto priemonę arba apvažiuoti kliūtį nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams.(KET 134 p.)

Gyvenvietėse visoms transporto priemonėms leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 50 km/h greičiu. (KET 135 p.)

Vairuotojas, atsižvelgdamas į greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus. (KET 132 p.)

Policijos pareigūnai prašo atsižvelgti į eismo sąlygas ir pasirinkti saugų greitį.