Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1418
mod_vvisit_counterŠią savaitę:17619
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:93649
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Norinčius tobulinti įgūdžius kviečia Švenčionėlių antroji vidurinė mokykla

2013 m. lapkričio 23 d. šeštadienis Nr.86 (1329)

Švenčionėlių antrojoje vidurinėje mokykloje didelis dėmesys skiriamas suaugusiųjų švietimui. Mokyklos direktorė Antonina Vitkovskaja ir jos pavaduotoja Zita Činčikienė didžiuojasi, kad jų vadovaujama švietimo įstaiga pirmoji rajone pradėjo teikti neformaliojo suaugusiųjų švietimo paslaugas. Pirmasis projektas buvo pradėtas įgyvendinti dar 2008 m., kai suaugusiųjų grupės šioje mokykloje mokėsi anglų kalbos, verslumo, kompiuterinio raštingumo ir pan. Tuomet šie projektai, tęsęsi ne vienerius metus, buvo finansuojami iš Europos fondų lėšų.

Ši mokykla turi sukaupusi didžiulę neformaliojo suaugusiųjų švietimo patirtį, yra puikiai parengti androgogai (pedagogai, galintys ir mokantys dirbti su suaugusiaisiais), tam pritaikytos patalpos, mokymo priemonės ir kita tam reikalinga bazė. Švenčionėlių antrosios vidurinės mokyklos bendruomenė nuolat ieško būdų, kad visa tai kuo geriau būtų panaudojama visuomenės reikmėms – ypač suaugusiųjų švietimui. Šios mokyklos administracija nori pasiūlyti suaugusiems įgyti įvairių dalykų naujų žinių arba pagerinti esamas. Panašių veiklų patirties buvo ieškota ir kituose rajonuose, dalyvauta įvairiuose seminaruose ir mokymuose, aktyviai tartasi su mokyklos bendruomene ir ypač su androgogais, kurių patirtis ir didžiulis žinių bagažas tikrai bus labai naudingi sumaniusiems pagilinti turimas arba siekti naujų žinių ir įgūdžių.

Suaugusiųjų poreikis mokytis yra didelis, mokyklą nuolat pasiekia telefono skambučiai, elektroniniai laiškai ir žodiniai kreipimaisi, todėl pradėtos formuoti įvairių užsiėmimų grupės ir numatytas simbolinis mokestis už suteiktas pamokas. 60 valandų – 285 Lt, t.y. apie 5 Lt už valandą. Užsiėmimai vyks vieną kartą per savaitę, priklausomai nuo susidariusios grupės pageidavimų 1 arba 2 valandas iš eilės. Grupėje mokysis ne mažiau 15 žmonių.

Švenčionėlių antrojoje vidurinėje mokykloje bus galima mokytis: anglų kalbos pradedantiesiems, vokiečių praktinės kalbos, kompiuterinių technologijų valdymo (grupės bus skirstomos pagal amžių ir pagal turimus įgūdžius), lietuvių kalbos – ir gimtosios, ir valstybinės – vartojimo įgūdžių tobulinimo (pagal lygius ir amžių), rusų kalbos vartojimo įgūdžių tobulinimo, sveikatingumo mankštos (pagal amžių), jogos, bendrosios kūno kultūros, stalo teniso, bus rengiami užsiėmimai treniruoklių salėje (yra sukomplektuota įranga, bus aukštos kvalifikacijos treneriai), verslo ir vadybos organizavimo, dailės terapijos, siūlomi ir siuvimo kursai. Pasak Z.Činčikienės, mokyklos pedagogai turi labai daug idėjų ir aukštą kvalifikaciją, yra patyrę androgogai, tad jeigu susirinktų grupės žmonių norinčių mokytis ir dar kokių nors dalykų, jie tikrai turėtų ką pasiūlyti. Papildomais užsiėmimais jau susidomėjo ir mokiniai iš kitų mokyklų, nes čia galima patobulinti turimus įgūdžius arba pasimokyti tokių dalykų, kurių nėra programose.

Mokyklos administracija patikino, kad užsiėmimų laikas bus derinamas prie susiformavusios grupės pageidavimų, jeigu prireiks, vyks ir šeštadieniais. Mokinių grupėms užsiėmimai bus organizuojami po pamokų, dirbantiems – vakare po darbo ar, kaip jau buvo minėta, šeštadieniais.

Visiems užsiėmimams mokykla turi puikiai pritaikytas patalpas: renovuotas antrasis aukštas, skirtas būtent suaugusiųjų švietimui, įrengti patogūs ir modernūs kabinetai, aktų salė, informacinių technologijų kabinetas aprūpintas visa reikalinga įranga.

Neseniai šioje mokykloje buvo sėkmingai įgyvendintas dar vienas reikšmingas projektas – sutvarkytas sporto aikštynas, mokykloje įrengti stalo teniso stalai. Visu tuo taip pat gali laisvai naudotis visų Švenčionėlių mokyklų mokiniai ir kiti miestelio gyventojai, pagal nustatytą mokyklos tvarką. Norintys sportuoti turėtų kreiptis į mokyklos administraciją ir suderinti laiką ir kitus formalumus. „Juk mūsų mokykla yra pačiame Švenčionėlių centre, geras privažiavimas, tad kviečiame jaunimą ir suaugusiuosius tuo pasinaudoti, - kvietė A.Vitkovskaja. – Tik, žinoma, labai norėtumėm, kad besinaudojantys mūsų mokyklos baze būtų atsakingi, ir turtas nebūtų gadinamas“.

Taigi visi, norintys mokytis, tobulinti įvairius įgūdžius, sportuoti ir sveikatintis, kviečiami kuo aktyviau naudotis ir kvalifikuotų mokytojų paslaugomis, ir sporto aikštynu bei kita mokyklos baze ir kreiptis į mokyklos administraciją su pageidavimais bei pasiūlymais iki kitų metų sausio 1 d. tel. (8 387) 31232.

Irena POŽĖLIENĖ

 

 
Reklaminis skydelis