Mes turime 364 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2513
mod_vvisit_counterŠią savaitę:18714
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:94744
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Švenčionėliuose – naujas sporto aikštynas moksleiviams ir bendruomenei

2013 m. lapkričio 13 d.,trečiadienis Nr.83 (1326)

Vasarą prasidėjus žemės darbams Švenčionėlių 2-osios vidurinės mokyklos stadione, matyt, ne vienas praeidamas ar pravažiuodamas pagalvodavo, kas gi čia bus, o užbaigus darbus tapo aišku, kad tai sporto aikštynas, tikriau – dvi aikštelės su dirbtine danga. Vienoje jų galima žaisti krepšinį ir tinklinį, o kitoje – krepšinį ir lauko tenisą. Jau rašėme, kad sporto aikštelės buvo įrengtos vykdant vietos veiklos plėtros 2009-2014 m. strategijos projektą „Švenčionėlių antrosios vidurinės mokyklos, esančios Stoties g. 4, Švenčionėlių m., viešosios erdvės sutvarkymas“.

Oficialus aikštyno atidarymas įvyko lapkričio 7 d. Atidaryme dalyvavo Švenčionių r. meras Vytautas Vigelis, Vietinio ūkio skyriaus vedėjas Juozas Urbanavičius, Švenčionėlių m. seniūnas Algimantas Žeimys, Švenčionių PUC direktorius Stanislav Podvoiskij, aikštyną įrengusios UAB „Melstat“ direktorius Valdas Pauliukevičius, statybų vadovas Arvydas Karaliūnas ir, žinoma, Švenčionėlių 2-osios vidurinės mokyklos direktorė Antonina Vitkovskaja su pavaduotojais bei būrys moksleivių, kuriems iš esmės ir skirtas šis sporto aikštynas.

- Esu labai laiminga stovėdama čia, užbaigtame aikštyne. Džiaugiuosi, kad mūsų iniciatyvą įrengti šį sporto aikštyną palaikė rajono meras. Dabar, manau, kad čia sportuoti vietos užteks visiems – ir mūsų mokyklos moksleiviams, ir miesto gyventojams, - pradėdama oficialų aikštyno atidarymą kalbėjo Švenčionėlių 2-osios vidurinės mokyklos direktorė Antonina Vitkovskaja.

Rajono meras Vytautas Vigelis, pasidžiaugęs užbaigtu aikštynu, kvietė visus ne tik sportuoti, bet ir saugoti įrengtą aikštyną, nes niekdariai jau suspėjo nulaužyti įėjimo vartelių rankenas. Meras taip pat pasidžiaugė ir kitomis įrengtomis sporto aikštelėmis bei būsimais panašaus pobūdžio objektų įrengimais. Meras mokyklai aikštyno atidarymo proga padovanojo kamuolių.

Ne tuščiomis į atidarymą atvyko ir Švenčionėlių m. seniūnas Algimantas Žeimys. Jis taip pat padovanojo kamuolių. Švenčionių PUC direktorius Stanislav Podvoiskij padovanojo lauko teniso kamuolių.

Apie problemas statant aikštyną kalbėdamas UAB „Melstat“ direktorius Valdas Pauliukevičius taipogi palietė aikštelės saugojimo temą. Kalbėdamas apie pačią statybų eigą gerb. Valdas Pauliukevičius atkreipė dėmesį į tai, kad su užsienio firmomis dirbti taipogi nėra lengva. Jos neskuba vykdyti užsakymų. Taip buvo ir su dangos pateikimu. Užsieniečiams jei atostogos – tai atostogos, o užsakymą įvykdys po jų. Dėl to ir aikštelė baigta šiek tiek vėliau nei planuota.

Pasibaigus oficialiam aikštyno atidarymui moksleiviai pradėjo baudų mėtymo varžybas. Rankos taiklumą išmėgino ir svečiai, o aš paprašiau rajono merą pasidalinti mintimis apie projektą.

- Šio aikštyno įrengimui panaudotas 240 tūkstančių litų finansavimas, gautas per vietinės veiklos grupę, pareiškėjas buvo mokykla. Planuojam panašaus tipo aikšteles įrengti ir Švenčionyse, ir Pabradėje. Jos nėra brangios, bet kokybiškos ir daugiafunkcinės. Dabar norėčiau pirmiausia palinkėti, kad būtų saugoma tai, kas įrengta ir, žinoma, sportuojama. Saugokim savo turtą, nes jis – mūsų visų, - apie įrengtą aikštyną sakė rajono meras Vytautas Vigelis, o mokyklos direktorė Antonina Vitkovskaja dar kartą patvirtino, kad sportuoti galės ir kiti, ne tik šios mokyklos moksleiviai. Bus sudarytos grupės, sudarytas grafikas, ir taip bus organizuotas darbas. O pirmą turnyrą naujame aikštyne – baudų metimo varžybas laimėjo Deividas Gurevičius, jam fizinio lavinimo mokytojas Tadas Garla įteikė prizą – dėžutę saldainių.

Algis JAKŠTAS

 
Reklaminis skydelis