Mes turime 316 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4779
mod_vvisit_counterŠią savaitę:14966
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:90996
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Neteisėtai ungurius žvejojusiam mūsų rajono gyventojui gresia 103 tūkst. litų bauda

2013 m. spalio 30 d., trečiadienis Nr.80 (1323)

Sekmadienį Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento (RAAD) Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai, vykdydami akciją „Lašiša-2013“, patruliavo Anykščių, Ukmergės ir Švenčionių rajonuose. Apie vidurnaktį patikrino ir iš Kretuono ežero ištekantį Kretuonos upelį. Paėję palei jį pasroviui nuo žiočių, aplinkosaugininkai aptiko pastatytą ungurių gaudyklę. Pažeidėjo, nepaisančio draudimo rudenį žvejoti migruojančius ungurius, jiems teko laukti visą naktį siaučiant vėjams, lyjant ir žaibuojant.

Apie 5 val. upeliu prie gaudyklės atbrido vyras. Jis veikė itin atsargiai – nesinaudojo jokiu šviesos šaltiniu, tyliai susidėjo laimikį į maišą, nuėmė gaudyklę ir viską plukdydamas upeliu nubrido atgal. Kai tik jis išlipo į krantą, buvo sulaikytas su įkalčiais – į maišą sudėtais unguriais ir gaudykle. Paaiškėjo, kad šis brakonierius – jau ne sykį aplinkosaugininkų baustas Švenčionių rajono gyventojas. Tris kartus jis buvo sulaikytas už mėgėjiškos žvejybos ir vieną kartą už verslinės žvejybos reikalavimų pažeidimus.

Šįsyk jis žvejys verslininkas, jo žodžiais, iš vakaro Kretuono ežere žvejojo pagal verslinės žvejybos leidimą statomais tinklais, o vėliau pats vienas sumanė pastatyti dar ir ungurių gaudyklę upelyje.

Pasak aplinkosaugininkų, sugautus 95 ungurius vyras būtų pardavęs už maždaug 2,5 tūkst. litų. Tačiau dabar už žuvų ištekliams padarytą žalą jis turės sumokėti 103,1 tūkst. litų.

Aplinkos ministerijos inf.

 
Reklaminis skydelis