Mes turime 330 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4369
mod_vvisit_counterŠią savaitę:29499
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:76825
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

MAXIMA parduotuvių lentynose – šviežia lietuviška mėsa

2013 m. spalio 26 d., šeštadienis Nr.79 (1322)

Dažnas lietuvis neįsivaizduoja dienos be mėsos patiekalų, o atėjęs į parduotuvę, pirmenybę teikia mėsos kilmei. Prekybos tinklo MAXIMA darbuotojai patvirtina, kad dažniausias klausimas, kurio sulaukia iš šviežios mėsos pirkėjų – ar ji lietuviška.

„Perkantiems mėsą dažniausiai rūpi, ar ji yra šviežia ir lietuviška. Ne mažiau svarbi ir mėsos kokybė, gera kaina, galimybė patikusį mėsos gabalėlį išsirinkti patiems, įsigyti jau supjaustytą, paruoštą gaminti“, - sako MAXIMA LT, UAB, Maisto prekių pirkimo departamento direktorius Tomas Marcinkevičius.

Pasak jo, vienos ar kitos mėsos rūšies populiarumą lemia ir vartojimo tradicijos – nuo seno lietuviai prioritetus teikia šviežiai kiaulienai, jos nuperkama maždaug 21 tona per dieną, tačiau pastaraisiais metais vis daugiau tautiečių kiaulieną iškeičia į liesesnę ir mitybos specialistų sveikesne laikomą paukštieną. 

 

Bendradarbiauja su Lietuvos ūkininkais

Į MAXIMA parduotuvių sveriamos mėsos vitrinas šviežia mėsa atvežama iš Lietuvos ūkių. Ją tiekia didieji šalies mėsos perdirbėjai, kurie superka Lietuvos ūkininkų užaugintus gyvulius, galvijus ir paukščius. MAXIMA mėsos meistrai atsakingai patikrina tiekiamos skerdienos šviežumą, kokybę, paskersto gyvulio įmitimą, skerdienos paruošimą, spalvą, kvapą, švarą. Tuomet mėsa kruopščiai apdorojama – atskiriama nuo kaulų, išpjaustoma ar sumalama ir tik tuomet pateikiama parduotuvių vitrinose.

Lietuvos ūkininkai į MAXIMA vitrinas teikia jautieną, avieną, veršieną, kiaulieną. Didžioji dalis paukštienos –  kalakutienos, vištienos bei antienos – taip pat yra lietuviška.

 

Kokybė kontroliuojama visuose etapuose

Mėsos kokybė kontroliuojama  visuose kelio nuo augintojo iki pirkėjo etapuose. Iš pradžių įvertinama, iš kokių augintojų perkama mėsa, kaip gyvulys ar paukštis buvo augintas, vėliau tikrinama, kaip vyksta skerdienos paruošimo procesas, ar laikomasi visų kokybės, higienos ir kitų reikalavimų ir ar tiekėjas turi visus mėsos kilmę bei kokybę patvirtinančius dokumentus.

Mėsos kokybė, šviežumas griežtai kontroliuojamas ir parduotuvėse. Kiekvieną ryta šviežios mėsos skyriuje darbuotojai patikrina mėsos ir mėsos gaminių galiojimo terminus.

„MAXIMA perka  tik aukščiausių kategorijų skerdieną iš patikimų tiekėjų. Mėsos kokybė užtikrinama griežtai kontroliuojant mėsos kilmę, tiekimo procesą, tiek ir mėsos kokybę pačiose parduotuvėse. Taip savo klientams užtikriname, kad mūsų parduotuvėse jie ras tik šviežią, aukščiausios kokybės lietuvišką mėsą“, - sako T. Marcinkevičius.

 

Siekia užtikrinti geriausią kainą

Ne mažiau dėmesio skiriama ir mėsos kainai. „Kiekvieną dieną stebime ir analizuojame kainas šalies rinkoje, mėsos kainų pokyčius Europoje, deramės su šviežios mėsos tiekėjais, todėl šviežią mėsą savo klientams galime pasiūlyti už tikrai gerą kainą“, - pabrėžia  T. Marcinkevičius.

Klientų tarpe populiariausios mėsos – kiaulienos kumpio be kaulo – kilogramas MAXIMA parduotuvėse kainuoja 12.49 litų, kiaulienos sprandinė be kaulo – 15.99 litų, šviežios viščiukų kulšelės – 9.49 litus už kilogramą.

 

Mėsos meistrai dalinasi patirtimi

Pasak MAXIMA mėsininkų, žmonės vis drąsiau išbando naujus receptus, gamina įvairesnius patiekalus – tai pastebima iš klientų domėjimosi, klausimų, kokią mėsą išsirinkti.

Parduotuvių mėsininkai neretai tampa ir patarėjais, kurie padeda išsirinkti tinkamiausią mėsos gabalėlį, papasakoja mėsos išpjaustymo ypatumus, pasidalina receptais ir patarimais.

„Prekyboje dirbu jau daug metų, todėl klientams visada patariu, padedu pasirinkti skaniausią ir tinkamiausią mėsą jų gaminamam patiekalui. Žmonės dažnai klausia, ką galėtų pagaminti iš mėsytės, kokie prieskoniai geriausiai tiktų. Pasiūlau vietoje sumalti, išpjaustyti, išmušti mėsą – klientai vertina šias paslaugas ir vis dažniau renkasi. Įprato ir dabar jau patys dažnai paprašo“, - sako vienoje MAXIMA parduotuvių mėsos skyriaus pardavėja jau 20 metų dirbanti Solveiga Valiulienė.

Mėsos išpjaustymo, susmulkinimo, išpurenimo paslaugos teikiamos daugelyje MAXIMA parduotuvių šviežios mėsos skyriuose.

Virginija KURLAITĖ