Mes turime 306 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2328
mod_vvisit_counterŠią savaitę:12515
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:88545
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Smagu sulaukti svečių iš užsienio!

2013 m. spalio 26 d., šeštadienis Nr.79 (1322)

„Comenius“ daugiašalės mokyklų partnerystės projektas „Talentų paieška“ įsibėgėja! Rugsėjo 30 d. – spalio 3 d. Pabradės „Žeimenos“ gimnazijoje buvo gausu svečių iš projekte dalyvaujančių partnerių mokyklų. Savaitė pralėkė labai greitai, nes buvo kupina smagių pažinčių, neišdildomų įspūdžių, įdomios veiklos ir, žinoma, naujos patirties, kuri bus naudinga ir mokytojams, ir mokiniams, ir jų tėveliams. Tuo įsitikinsite perskaitę mūsų gimnazijos moksleivių mintis.

Projekto veikla yra finansuojama iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo paramos fondas.

Violeta VOLSKIENĖ, projekto koordinatorė

 

2013 m. rugsėjo 30 dieną į Pabradės „Žeimenos“ gimnaziją atvyko „Comenius“ projekto „Talentų paieška“ dalyviai: 5 mokytojai ir 15 mokinių iš Lenkijos bei 4 mokytojai ir 5 mokiniai iš Jungtinės Karalystės. Svečiai apžiūrėjo mūsų gimnaziją ir po pietų vaikai iš Anglijos kartu su savo mokytojais išvažiavo į viešbutį, o mokiniai iš Lenkijos turėjo gyventi mūsų šeimose.

Visi – mokytojai, mokiniai ir tėveliai – susitikome mokytojų kambaryje ir susipažinome. Aš važiavau namo net su 4 mergaitėmis! Jos buvo vardu Estera, Eva, Milena ir Natalija.

Trečiadienį kartu su naujomis draugėmis žvalgėmės po Vilnių. Iš pradžių apžiūrėjome labai įdomią Šv. Petro ir Povilo bažnyčią, gidė papasakojo jos istoriją, parodė pačius gražiausias puošybos elementus. Po to apsilankėme Rasų kapinėse, kur palaidota Juzefo Pilsudskio motina ir paties maršalo širdis. Po pietų šokolado meistrai mokė mus gaminti šokoladinius saldainius. Buvo tikrai labai skanu ir smagu! Tą dieną dar spėjome pasivaikščioti Vilniaus senamiestyje ir sužinoti, kada ir kaip į sostinę atkeliavo šokoladas, o mūsų draugai galėjo įsigyti suvenyrų, kurie primins jiems susitikimą Lietuvoje.

Esu labai laiminga, nes susipažinau su naujais draugais!

Beata JUNDO, 6a klasės mokinė

 

Spalio pradžioje mane aplankė svečias iš Lenkijos – dvylikametis berniukas Robertas. Jis atvyko iš vietovės, kuri vadinasi Syrynia. Robertas labai linksmas draugas, jam patinka sportas, ypač krepšinis ir futbolas.

Mums su Robertu tą savaitę buvo labai smagu. Trečiadienį iš ryto važiavome į Vilnių. Po apžvalginės ekskursijos po sostinę pramogavome prekybos centre „Ozas“. Vėliau apsilankėme kavinėje „Šokolado meistrai“, čia susipažinome su šokolado istorija, gaminome ir ragavome savo darbo saldainius, degustavome įvairių rūšių šokoladą. Skanu! Džiaugiuosi, kad pasigamintų saldainių galėjome pasiimti, be to, renginio pabaigoje kiekvienam dalyviui suteikė šokolado pameistrio vardą ir įteikė diplomą. Pasidžiaugę saldumynais dar pasivaikščiojome po Vilniaus senamiestį. Vakare, šiek tiek pailsėję po kelionės, su mano teta nuvykome į draustinį, kuriame matėme stumbrus, stirnas ir elnius. Grįžome pavargę, bet pilni gražių įspūdžių. Robertui labai patiko Lietuvoje.

Kitą dieną mano naujasis draugas jau turėjo išvažiuoti namo, tad mes atsisveikinome ir palinkėjome jam geros kelionės. Vakare jis išvyko, tikiuosi, kad mums su Robertu kada nors pavyks susitikti ir prisiminti linksmai kartu praleistas dienas.

Justinas ZAEČKOVSKIJ, 6a klasės mokinys

 

„Comenius“ projekto „Talentų paieška“ dėka turėjau nuostabią galimybę susipažinti su vaikais ir mokytojais iš kitų šalių. Labai laukiau susitikimo, nes žinojau, kad šį kartą mano namuose svečiuosis mergaitė iš Lenkijos. Su Paulina (toks mano viešnios vardas) susipažinome mokykloje, vėliau jai aprodžiau mūsų miestelį. Kai pavakarieniavome, ilgai negalėjome užmigti, nes susibičiuliavome ir šnekėjomės iki vidurnakčio.

Dvi dienas kartu ėjome į pamokas. Antradienį dalyvavome technologijų pamokoje, kurioje buvo kalbama trimis kalbomis: lenkiškai, angliškai ir lietuviškai. Kiekvienas gavome modelino ir dažų, įspaudėme savo plaštaką, po to gražinome įvairiais tautiniais simboliais ar tiesiog įrašėme savo vardus. Per choreografijos pamoką mokėme svečius šokti lietuvių liaudies ratelius, o paskui mokėmės lenkų ir anglų liaudies šokių. Visiems labai patiko „Polka su ragučiais“, todėl pamokos pabaigoje dar kartą kartu linksmai trypėme šį šokį.

Kai su svečiais linksmai ir turiningai praleidome laiką Vilniuje, kitą dieną per dailės pamoką gavome užduotį - perkelti ant popieriaus lapo savo įspūdžius apie Lietuvos sostinę. Vaikai piešė Gedimino pilį, Arkikatedrą, Aušros vartus, Rasų kapines... Įspūdžių tikrai netrūko! Smagu, kad piešinių konkurso nugalėtoja tapo mūsų gimnazijos mokinė – mano bendraklasė Beata.

Manau, kad Paulina ir kiti vaikai, su kuriais susidraugavau, nepamirš šios kelionės ir tikiuosi, kad dar susitiksime Lenkijoje. Juk projektas truks iki pat vasaros!

Emilija Marija VALUJEVIČ, 6a klasės mokinė

 

Kai į mūsų gimnaziją atvyko vaikai ir mokytojai iš Lenkijos ir Anglijos, truputį jaudinausi, nes nekantravau pamatyti, kokia mergaitė svečiuosis mūsų šeimoje. Pagaliau susipažinome ir aš sužinojau, kad mano viešnia – 12 metų Julija iš Lenkijos.

Antradienį Julia su manimi dalyvavo matematikos pamokoje, o per technologijų pamoką modeline įspaudėme savo rankų atspaudus, prie jų pasirašėme, nupiešėme savo šalių vėliavas ir pristatėme darbus anglų arba lenkų kalbomis. Vėliau aktų salėje pamatėme svečių prezentacijas apie projekto veiklą Anglijos ir Lenkijos mokyklose bei džiaugėmės mūsų gimnazijos mokytojų ir mokinių parengtu koncertu, kuris mūsų svečius sužavėjo, nes scenoje pasirodė daug talentingų deklamuojančių, dainuojančių ir šokančių vaikų. Po nuotaikingo koncerto visi kartu mokėmės šokti lietuvių, lenkų ir anglų liaudies šokius. Ir tai dar ne viskas! Tą dieną apsilankėme pas fotomenininką Vladą Šarėjų, grožėjomės meniškai sutvarkyta aplinka ir fotografavomės. O vėliau važiavome pasūkininką, Švenčionių rajono savivaldybėstarybosnarįAntonijų Jundo, apžiūrėjome šiuolaikinę žemės ūkio techniką, apsilankėme Karkažiškių bažnyčioje.

Trečiadienį Vilniuje žvalgėmės į architektūros paminklus, klausėmės įdomių gidės pasakojimų. Buvome atidūs, nes žinojome, kad laukia piešinių konkursas. Ketvirtadienį per dailės pamoką piešėme savo įspūdžius iš ekskursijos. Nutapiau Aušros Vartus ir užėmiau 3 vietą tarp mūsų mokyklos mokinių, dalyvavusių projekte. Visi vaikų darbai puošia gimnazijos II aukštą, o kiekvienos mokyklos nugalėtojų piešiniai pakabinti didžiulėje paletėje – projekto emblemoje.

Gaila, bet artėjo laikas atsisveikinti. Paskutinio susitikimo metu vaikai iš Anglijos gražiai dainavo, Lenkijos mokiniai paruošė linksmą vaidinimą, pabradiškiai deklamavo eilėraščius lietuvių ir lenkų kalbomis, dainavo ir šoko. Gimnazijos direktorė K.Maciusovič svečiams įteikė dalyvių sertifikatus ir suvenyrus. Smagiai pasijuokėme pamatę save prezentacijoje apie taip greitai prabėgusias dienas Lietuvoje.

Norėčiau pavasarį nuvažiuoti į Lenkiją, nes per šį laiką labai susidraugavau su vaikais iš užsienio.

Janina Laura RAKOVSKYTĖ, 8a klasės mokinė

 
Reklaminis skydelis