Mes turime 168 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3163
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6556
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53882
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Trečiadienį bus tikrinama Gyventojų perspėjimo sistema – gaus sirenos, bus siunčiami SMS

2013 m. spalio 23 d., trečiadienis Nr.78 (1321)

Spalio  23 d. 11 val. 52 min. Lietuvoje vyks Perspėjimo sistemos patikrinimas. Šalies gyventojai girdės sirenų gausmą, o taip pat gaus trumpuosius perspėjimo pranešimus tiesiogiai į savo mobiliuosius telefonus apie šios sistemos patikrinimą. Pranešimai bus perduodami tik į tuos telefonus, kuriuose yra įjungta korinio transliavimo funkcija.

Telefonų nustatymo instrukcijos ir daugiau informacijos apie šią sistemą pateikiama Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento tinklalapyje adresu: www.vpgt.lt. Jeigu perspėjimo pranešimo savo mobiliajame telefone negavote, nors ir jį aktyvavote, reikia rašyti elektroniniu paštu: gpis@vpgt.lt.

Patikrinimo metu sirenos kauks 3 minutes. Nustojus joms kaukti, 11 val. 55 min., per Lietuvos radijo ir televizijos programas arba regionines ir vietines radijo programas gyventojams bus skelbiama informacija ir rekomendacijos.

Trumpųjų perspėjimo pranešimų perdavimas prasidės kartu su sirenų jungimo pradžia, t. y. 11 val. 52 min, ir tęsis iki 12 val. 03 min. Pranešimai bus kartojami kas 1 minutę. 

Išgirdus sirenas, gyventojams rekomenduojama įsijungti radiją ar televiziją ir išklausyti skelbiamą informaciją. Paprastai sirenos įjungiamos du kartus per metus, kai atliekamas gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemos patikrinimas.

Nuo š. m. lapkričio kiekvieną  mėnesio pirmąjį šeštadienį 12 val. bus atliekamas trumpųjų perspėjimo pranešimų sistemos patikrinimas, t.y. pranešimai bus perduodami tris kartus tiesiogiai į mobiliuosius telefonus. Pranešimai bus kartojami kas 4 minutes.

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai šalyje, gyventojai perspėjami įjungus sirenas ar pranešimais į mobiliuosius telefonus.

PAGD inf.