Mes turime 280 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:132
mod_vvisit_counterŠią savaitę:25262
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:72588
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Rudens šventė Pašaminėje

2013 m. spalio 23 d., trečiadienis Nr.78 (1321)

Pašaminės kaimo žmonės turbūt labai nustebtų, jeigu kurį nors rudenį kaimo klube nebūtų surengta Rudens šventė. Nors kadaise buvusiame dideliame ir gyvybingame kaime ir mažėja gyventojų, tačiau graži šventės tradicija išlieka jau daugelį metų.

Klubo vedėjos Dalės Basiūnienės vadovaujamas vaikų būrelis dainavo daineles, deklamavo, vaidino ir paskleidė visiems gražią rudeninę nuotaiką. Susirinkusieji gėrėjosi ir kaimo moterų rudeninių puokščių bei floristinių kompozicijų paroda. Panaudojant tuščias saldainių dėžutes ir išdžiovintas gėles, lapus bei žoles buvo sukurti ir dailūs paveikslėliai, kurių parodėlė kiekvieną ateinantį pasitinka klubo fojė.

D.Basiūnienė atminimo dovanėlėmis ir Padėkomis apdovanojo ir vaikus, ir suaugusiuosius, kurie visus metus buvo aktyvūs Pašaminės kaimo bendruomenės nariai, dalyvavo renginiuose. Apdovanota buvo ir Dalės kolegė – Pašaminės bibliotekininkė Loreta Jusienė, kuri štai jau dveji metai kaip puikiai įsiliejo į šio kaimo kultūrinį ir visuomeninį gyvenimą. Vaikams, žinoma, buvo saldžiosios dovanėlės, o kitiems – puošnūs vainikai su šermukšnio uogomis, ir kitos rankų darbo namų dekoracijos. O šermukšniai, kaip žinia, juk saugo ir nuo negandų, ir nuo pikto...

Pašaminiškius dainomis ir muzika linksmino ir svečias – Sarių kaimo klube dirbantis muzikantas ir atlikėjas Antanas Buinauskas.

Irena POŽĖLIENĖ