Mes turime 222 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4531
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21873
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65856
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Neblaivus rūkai – save ir kitus žudai

2013 m. spalio 19 d., šeštadienis Nr.77 (1320)

Spalio 11-osios vakare Vilniaus ugniagesiai skubėjo į sostinės Kojelavičiaus gatvę, kur užsidegė čia esantis medinis vieno aukšto trijų butų gyvenamasis namas. Gaisro židinys buvo viename bute, kur liepsnojo sofa lova. Atskubėję ugniagesiai iš uždūminto kambario ir virtuvės išnešė jau be gyvybės ženklų du nukentėjusius vyrus ir moterį. Iškviesti greitosios medicinos pagalbos darbuotojai konstatavo visų trijų žmonių mirtį. Per gaisrą sudegė sofa, apdegė grindys ir lango rėmas. Manoma, kad bute buvę žmonės buvo neblaivūs ir neatsargiai rūkė lovoje, dėl ko ir kilo šis tragiškas gaisras.

Tragiškai pasibaigė dar vienas gaisras tą naktį kilęs Vilniuje, Žiedų gatvėje esančiame daugiabučio namo bute. Čia taip pat liepsnojo sofa lova, apdegė spinta ir langas, o uždūmintame bute buvo rastas uždusęs 60-metis vyras, kuriam medikai jau irgi niekuo negalėjo padėti. Pirminiais duomenimis, šiame bute gyventojai taip pat neatsargiai elgėsi su ugnimi ir irgi sukėlė šį pražūtingą gaisrą.

Neatsargus rūkymas ir neatsargus elgesys – tai dvi pagrindinės priežastys, dėl kurių kilusiuose gaisruose žūsta daugiausia mūsų šalies gyventojų. Vien tik šiais metais šiuose gaisruose žuvo atitinkamai 40 ir 38 žmonės, t. y. apie 63 proc. visų (124) žuvusiųjų.

Be to, manoma, kad apie 70 proc. žmonių žūčiai įtakos turėjo alkoholis. Kiekvienas pilietis, piktnaudžiaujantis alkoholiu, šalia savęs sukuria pavojingą zoną. Tokie žmonės nesilaiko gaisrinės saugos taisyklių, o sukėlę gaisrą, nesugeba išsigelbėti patys ar padėti kitiems.

Todėl Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja visus stikliuko ir cigaretės mėgėjus, kad jų pomėgis užsitraukti dūmą gali būti paskutinis. Be to, tai ne tik pavojus jų pačių gyvybei, bet ir padidinama rizika artimiausiems kaimynams bei viso namo gyventojams.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie vidaus reikalų misterijos informacija