Mes turime 207 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1688
mod_vvisit_counterŠią savaitę:15687
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:63013
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Nelegalūs rūkalai „sodininkams“

2013 m. spalio 19 d., šeštadienis Nr.77 (1320)

Pastaruoju metu nelegalus biznis vis dažniau pakiša koją prekeiviams, kurie iš pirmo žvilgsnio visiškai neturi jokio ryšio su prekyba alkoholio ar tabako gaminiais. Kadangi tokios prekės kaip cigaretės tikrai paklausios (rūkančių skaičius statistiškai didėja), kai kurie prekybininkai neatsispiria pagundai prisidurti prie pelno ir „prastumti“ iš po prekystalio pakelį kitą rūkalų.

Pasirodo sodininkams skirtų prekių parduotuvės asortimente gali būti ir cigarečių. Pamąsčius gal ir galima daryti išvadą, kad sodininkui vartojant cigaretės sumažėja grėsmė sode būti sugeltam mašalų, uodų ir kitų skraidančių Dievo kūrinių. Bet paaiškėja, kad po prekystaliu laikomos cigaretės paženklintos Baltarusijos Respublikos banderolėmis. Be to, 2013-10-16 vienos iš parduotuvių patalpas Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK VPS PP pareigūnai tikrino turėdami informaciją, kad cigaretės parduodamos tikrai ne sodininkams, o eiliniams vietos rūkaliams ir pelno mokestis iš šios prekybos tikrai nepapildo valstybės biudžeto.

Nors policijos pareigūnų patikrintoje sodo prekių parduotuvėje cigarečių kiekis ir nedidelis, pardavėjai gresia administracinė atsakomybė už pažeidimą, numatytą Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 1632 straipsnyje. Laikydama parduotuvėje cigaretės, nepaženklintas Lietuvos Respublikos teisės aktais nustatyta tvarka, ji pažeidė Lietuvos Respublikos tabako kontrolės įstatymo, bei Fiziniams asmenims taikomų alkoholio produktų ir tabako gaminių gabenimo ir laikymo Lietuvos Respublikos teritorijoje taisyklių nuostatas. Kadangi visa su pažeidimu susijusi medžiaga išsiųsta nagrinėjimui į Švenčionių rajono apylinkės teismą, baudos dydis priklausys nuo teismo sprendimo.

Tokio pobūdžio patikrinimai bus atliekami ir kitose parduotuvėse, tik įdomu kokiam tikslui tabako gaminiai būtų naudojami žvejybos įrankių parduotuvėje – peršasi išvada, kad cigaretė būtų puikus masalas užmovus ją kaip slieką ant kabliuko.

Švenčionių RPK inf.