Mes turime 328 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:1747
mod_vvisit_counterŠią savaitę:11934
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:87964
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Ir vasarą vaikai draugavo su knyga ir su biblioteka

2013 m. spalio 5 d., šeštadienis Nr.73 (1316)

Švenčionėlių bibliotekoje, kaip ir daugelyje šalies bibliotekų, jau bene dešimtmetį vyksta vaikų vasaros skaitymų konkursai. Šiemet jame Švenčionėliuose dalyvavo 31 jaunasis bibliotekos skaitytojas, kurie per vasarą iš viso perskaitė 489 knygas. Pasak Švenčionėlių bibliotekos filialo Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės Ramutės Kriaučiūnienės, konkurso dalyviai skaitė ir programinę literatūrą, ir kitas pačių pasirinktas knygas. Populiariausios šiemetiniuose vasaros skaitymuose V.Račicko, Knister, A.C.Westly, R.Welch, A.Lindgren, K.Kasparavičiaus, V.V.Landsbergio, H.Webb, O.Praislerio, H.Ullrich knygos. Savo perskaitytų knygų pavadinimus vaikai rašė ant lapelių, kuriuos prisegė prie skaitymo medžių. Šeši aktyviausi skaitytojai, t.y. per vasarą užauginę vešliausius skaitymo medžius, jau rudenį buvo apdovanoti Padėkomis ir atminimo dovanėlėmis, kiti – paskatinamaisiais suvenyrais. Daugiausia knygų perskaitė E.Čaikinaitė, S.Petkevičiūtė, M.Delgiado, E.Rudytė, G.Lavreckytė ir G.Jakubėnaitė. kiekvienam iš jų atminimui įteiktas ir kiekvieno užaugintas skaitymo medis.

Renginio metu koncertavo Švenčionėlių meno mokyklos mokytoja Tatjana Šapokienė su savo mokiniais.

Švenčionėlių bibliotekos vedėja Stasė Busilienė gyrė visus jaunuosius skaitytojus, bet ypač šiltai atsiliepė apie pačią jauniausią konkurso laureatę G.Jakubėnaitė. Ši mergaitė dar tik antrokė, bet perskaitytų knygų skaičiumi beveik nenusileidžia vyresniems vaikams.

Vasaros skaitymų metu Švenčionėlių bibliotekoje vyko ir daug įdomių renginių jauniesiems skaitytojams: Tarptautinės vaikų gynimo dienos šventė kartu su Švenčionėlių kultūros centru, Knister knygos „Ragana Lilė ir bailusis vikingas“ garsinis skaitymas bibliotekos skverelyje, Livijos Jurkuvėnaitės personalinė dailės darbų paroda „Paliejo vasara žalius dažus, viktorina „Mįslių skrynelė“, J.Liniausko knygos „Suvyniota diena arba Kokio dydžio būna meilė“ garsinis skaitymas, pamokėlė „Nuo leidinuko iki interneto platybių“, dailės darbų paroda „Vaikai iliustruoja metų knygą“, išvyka „Pažinkime vaistažoles“.

Irena POŽĖLIENĖ

 
Reklaminis skydelis