Mes turime 421 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:3869
mod_vvisit_counterŠią savaitę:20070
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:96100
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:120250

Mokytojas... su meile...

2013 m. spalio 5 d., šeštadienis Nr.73 (1316)

Netruko mokyklose prabėgti rugsėjis, nusinešdamas vasaros šurmulį ir patirtus įspūdžius, bet dovanodamas naujas pažintis, kviesdamas įvairioms kūrybiškoms veikloms, ugdančioms vaiką – siekiantį įgyti ne tik būtinų žinių, bet ir daugelį kompetencijų, būtinų sparčiai besikeičiančiame gyvenime. Ir mokytojo vaidmuo čia neginčijamai svarbus. Mokytojas yra tas žmogus, kuris leidžia mokiniui suklysti, paskatindamas padeda atsitiesti, padrąsina, drauge džiaugiasi sėkme ir kartu išgyvena nesėkmę.

Pabradės ,,Ryto“ gimnazijos mokytojai švęsdami profesinę šventę džiaugiasi savo mokinių, įgijusių vidurinį išsilavinimą, žiniomis ir gebėjimais. Penkių 2013 m. laidos abiturientų valstybinių brandos egzaminų pasiekimai pažymėti aštuoniais 100 balų įvertinimais: lietuvių kalba – Aurelija Naprytė, Martynas Andrijauskas (mokytoja Asta Andrijauskienė), anglų kalba – Martynas Andrijauskas, Mindaugas Volskas (mokytoja Danuta Kurnickaja), rusų kalba – Inesa Anikejevaitė, Aleksandras Poniatajevas (mokytoja Liudmila Popkova), biologija – Aurelija Naprytė (mokytoja Zita Sėliukaitė), matematika – Aurelija Naprytė (mokytoja Olga Grigorjeva).

Žodžiais neišreikši, ką patyrė liepos 12 d. Valdovų rūmuose Lietuvos Respublikos Ministro Pirmininko Algirdo Butkevičiaus, Švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, taip pat ir rajono savivaldybės mero patarėjos Ingos Varnienės sveikinta abiturientė Aurelija Naprytė, šiuo metu VU medicinos studijų programos studentė, pasirinkusi laikyti tris valstybinius brandos egzaminus ir iš visų trijų egzaminų gavusi aukščiausius 100 balų įvertinimus.

Ne mažiau svarbu ir džiugina Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokytojus vertybinė abiturientų branda – pasirinktos studijos Lietuvos aukštosiose ir kitose mokyklose, siekis kurti savo ir Tėvynės gerovę čia, Lietuvoje. Abiturientas Martynas Andrijauskas lietuvių kalbos ir literatūros valstybinio brandos egzamino darbe išryškino Lietuvos istorijos atspindį grožiniuose kūriniuose, pabrėždamas, kad „mitas ar tikrovė, galingos Lietuvos istorija išliks dar ilgai“.

Tik Mokytojas žino, kiek jo pastangų, laiko ir širdies atiduota, kad III gimnazijos klasės mokinys Povilas Žvirblis (mokytoja Liudmila Popkova) taptų respublikinės rusų kalbos olimpiados laimėtoju ir taptų tarptautinės rusų kalbos olimpiados Maskvoje nominantu, kad 2012-2013 m. m. mokiniai laimėtų ar pelnytų prizines vietas rajoninėse lietuvių, anglų, rusų kalbų, geografijos, biologijos, matematikos, informacinių technologijų, fizikos, chemijos, technologijų olimpiadose, mokinių mokomųjų bendrovių, meninio skaitymo, piešinių, kalbų ir matematikos Kengūros ir kt. konkursuose, įvairiose sportinėse varžybose. Jų laimėtojus ir prizininkus rengė mokytojai Asta Andrijauskienė, Vijolė Trofimova, Lina Zalagienė, Liudmila Popkova, Danuta Kurnickaja, Zita Čičiurkienė, Olga Grigorjeva, Edita Meškovienė, Nina Jakuš, Vilma Navickaitė, Zita Sėliukaitė, Žana Semaško, Irina Žavoronkova, Janina Žeromskaja, Romualdas Gadliauskas, Rita Jedik, Esmiralda Verikienė, Paulius Kamarauskas, Jurgita Meškauskienė. Nė viena šventė ar renginys nepraėjo be didžiulio muzikos ir šokio mokytojų Editos Rudinskienės ir Redos Rutkauskienės, be pradinių klasių mokytojų komandos triūso.

Ne tik pelnyta vieta olimpiadoje ar konkurse džiugina Mokytoją. Kiekvienas geras darbas, pasiryžimas ir pastanga elgtis taip, kaip norėtum, kad elgtųsi su tavimi, dažnai yra didelis pasiekimas, kuris neįmanomas ir be pedagoginės pagalbos specialistų - Natalijos Volujevič, Violetos Šestakovskienės,  Nijolės Pokutinskajos ir mokytojų padėjėjų Jurgitos Kazlauskienės ir Lijanos Ivanauskienės kantraus ir nuoširdaus darbo.

Geriausių pasaulio mokyklų tyrimai (Barber, Moursched, 2007:Mckinsey) parodė 3 svarbius dalykus: pirma – švietimo sistemos kokybė negali būti aukštesnė nei jos mokytojų kokybė; antra – vienintelis būdas pagerinti poveikį yra pagerinti mokymą; trečia – visuotinai aukšti pasiekimai galimi tik tada, kai jie per veikiančius mechanizmus užtikrina, kad kiekvienas mokinys bus gerai mokomas. Pabradės „Ryto“ gimnazijos mokytojai siekia pažinti ir ugdyti kiekvieną vaiką, kurti Mokytojo ir Šeimos pasitikėjimą vienas kitu ir draugišką aplinką. Visa tai reikalauja iš Mokytojo pašaukimo, tobulėjimo, išminties, kantrybės, pasiaukojimo – su Meile ugdyti žmogų, suvokiantį pareigą ir atsakomybę sau ir Lietuvai.

Laima MARKAUSKIENĖ

Pabradės „Ryto“ gimnazijos direktorė

 
Reklaminis skydelis