Mes turime 400 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5112
mod_vvisit_counterŠią savaitę:23656
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:70982
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Duodami kyšį gydytojui, darote nusikaltimą

2013 m. rugsėjo 25 d., trečiadienis Nr.70 (1313)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kartu su Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ragina visuomenę netoleruoti korupcijos sveikatos apsaugos sistemoje ir neduoti kyšių medikams. Nuo šios savaitės sveikatos priežiūros įstaigų informaciniuose monitoriuose pradedamuose rodyti antikorupciniuose vaizdo klipuose piliečiai bus skatinami nebūti abejingi, o susidūrę su korupcija – pranešti STT.

SAM įpareigojo jai pavaldžias medicinos įstaigas skleisti antikorupcines nuostatas, o savivaldybių administracijoms pavaldžias įstaigas ragina palaikyti šią iniciatyvą savo institucijose. Antikorupcinius vaizdo klipus nemokamai transliuos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninė VŠĮ Kauno klinikos, VŠĮ Respublikinė Kauno ir Šiaulių ligoninės, Vilniaus Centro poliklinika, VšĮ Jūrininkų sveikatos priežiūros centras, VšĮ Garliavos pirminės sveikatos priežiūros įstaiga ir kt. Visuomenės apklausų duomenys atskleidžia, kad dažniausiai žmonės susiduria su smulkiąja korupcija medicinoje, o iniciatyva neteisėtai atsiskaityti dažniau kyla iš pačių pacientų ir jų artimųjų. STT informuoja, kad asmenys, duodami kyšį medikui, daro nusikaltimą pagal Lietuvoje galiojančius įstatymus.

Jei susiduriate su kyšininkavimu, kai gydytojas ar kitas medicinos įstaigos darbuotojas reikalauja neteisėto atlygio, – praneškite STT karštąja linija (8 5) 266 3333 ar el. paštu pranesk@stt.lt.

Sveikatos apsaugos ministerijos inf.