Mes turime 235 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:5439
mod_vvisit_counterŠią savaitę:30569
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:77895
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Švenčionėlių gurmanų rojus – kavos, arbatos ir prieskonių parduotuvėlė

2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis Nr.69 (1312)

Prie Švenčionėlių turgaus jau beveik porą mėnesių stovintis kioskelis traukia akį ryškiomis spalvomis, o užsukti vilioja pro atdaras duris sklindantis šviežios kavos aromatas, kuris užsukus į vidų susipina su pagardų, arbatų, saldainių aromatu.

Už dėžutėmis su kavos pupelėmis, prieskoniais ir arbatomis nukrautų prekystalių besisukiojantis energingas ir besišypsantis vyrukas – šios parduotuvėlės savininkas Erikas Lukovskis. Apie kavos rūšis, jos skrudinimo ypatumus, šviežumą, arbatas, žoleles ir prieskonius jis išmano išties daug, mat šioje srityje, pasak jo, sukasi jau penkeri metai. Jis drąsiai imasi patarti, mėgsta pasidalinti ir sava patirtimi, ir pirkėjų atsiliepimais. O jeigu sunku išsirinkti iš gausybės prekių – kavos ir arbatos čia pat galima ir paskanauti. Kioskelyje stovi aparatas, tad karšto ir kvapnaus gėrimo galima išsirinti čia pat kiekvienam pagal skonį.

Jau pora metų sėkmingai veikia jaunojo verslininko E.Lukovskio parduotuvėlė Švenčionyse, turguje, kiekvieną ketvirtadienį jo atvykstančio laukia ir Ignalinos turgaus pirkėjai, o ir Švenčionėliuose pirmųjų mėnesių rezultatai šeimininką džiugina – paaiškėjo, kad čia gyvena nemažai gurmanų, kuriems reikia ir geros šviežiai sumaltų pupelių kavos, ir įdomesnių prieskonių ar arbatų. Pavyzdžiui, viena vaisinė arbata, į kurios sudėtį įeina atrodytų arbatai ne itin tinkantys ingredientai – džiovinti burokėliai ir morkos – taip pat greitai surado savo gerbėjų, nes jos skonis puikus ir nepamirštamas.

„Mano prekės daugiausia skirtos vidutinei klasei, - sako Erikas. – Jas atsirenku pats, šviežią kavą perku biržoje, o skrudinama ji Lietuvoje. Arbata taip pat šviežia – jos nesandėliuoju. Prieskoniai atkeliauja čia iš viso pasaulio. Tiriu paklausą, kalbuosi su pirkėjais, todėl visada pasiūlau to, ko žmogus ieško“.

Verslininkas juokiasi, kad ir vaikai jo parduotuvėlę jau atrado – mat čia labai skanūs guminukai...

Irena POŽĖLIENĖ