Mes turime 226 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:4544
mod_vvisit_counterŠią savaitę:21886
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:65869
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Sulaikytas Švenčionėliuose automobilius niokojęs vyriškis

2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis Nr.69 (1312)

Šis rugsėjis Švenčionėliuose išsiskyrė automobilių niokojimo atvejų ir vagysčių nuo jų ir iš jų gausa. Tačiau įtariamasis, įvykdęs šiuos nusikaltimus, jau sulaukytas.

Rugsėjo 7 d. rytą į Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariatą kreipėsi Švenčionėlių miesto Žemutinės gatvės gyventojas S.T., kad 2013-09-07 apie 8 val. pastebėjo, jog Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, namo kieme, nuo jam priklausančio automobilio BMW730 pavogta galinio bamperio juosta su parkavimo davikliais. Padarytas nuostolis – 2000 litų. Netrukus komisariate buvo gautas ir Švenčionėlių miesto gyventojos L.Z. parnešimas, kad 2013-09-07 apie 10.00 val. pastebėjo, jog prie daugiabučio namo automobilių stovėjimo aikštelėje nuo automobilio BMW 318, pavogti parkavimo davikliai ir kitos automobilio apdailos detalės. Padarytas nuostolis virš 5000 litų.

Dar po kelių dienų, rugsėjo 10 d., policijos komisariate buvo gautas ir Švenčionėlių miesto gyventojo S.T. protokolas - pareiškimas dėl to, kad 2013-09-10 apie 7.00 val. pastebėjo, jog Švenčionėliuose, Žemutinės gatvėje, nuo jam priklausančio automobilio BMW 730, stovėjusio namo kieme, po nakties pavogti du automobilio galinio vaizdo veidrodėliai, parkavimo daviklis, apgadintas priekinis bamperis. Padaryta 2000 litų žala.

Dėl minėtų įvykių įvykio policijos komisariate buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 178 str. 1 d. (tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų).

Nors atlikdami minėtus ikiteisminius tyrimus Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai visoms įmanomomis priemonėmis stengėsi nustatyti asmenis, padariusius minėtus nusikaltimus, tačiau kriminalistų pastangos rezultatų nedavė. Rugsėjo 18 d. ir vėl buvo gautas Švenčionėlių miesto gyventojo V.Z. protokolas - pareiškimas, kad 2013-09-18 apie 5.00 val. Švenčionėliuose, Ateities gatvėje, pastebėjo, jog iš jo automobilio „Audi B4“, kuris stovėjo namo kieme, dingo DVD grotuvas „Prologi“, o iš automobilio „VW Transporter“ dingo CD grotuvas „ Pioneer“. Padarytas nuostolis - 1800 Lt. Ir N.G. protokolas - pareiškimas, kad 2013-09-18 apie 6. 30 val. pastebėjo, kad iš jos vyrui R.G. priklausančio automobilio MERCEDES BENZ 190, stovėjusio prie namų, Ateities gatvėje, Švenčionėliuose, pavogta automagnetola PANASONIC, draudimo polisas, įrankių dėžė, skėtis. Padaryta 670 litų žala.

Dėl minėtų įvykių įvykio policijos komisariate buvo pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 178 str. 2 d. (tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ar saugomą teritoriją, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.)

Tos pačios rugsėjo 18 dienos popietę Kriminalinės policijos skyriaus pareigūnai, surinkę pakankamai įkalčių, nustatė ir sulaikė bei uždarė į areštinę įtariamąjį šių nusikaltimų padarymu asmenį. Jis – šiuo metu Švenčionėliuose gyvenantis, anksčiau keletą kartų teistas S.M. gim. 1968 m. Atliekant ikiteisminio tyrimo veiksmus, pas įtariamąjį surasta ir paimta didžioji dalis pagrobtų daiktų.

Tyrimai tęsiami, kriminalistai ir toliau tikrina šio vyriškio „žygdarbius“, todėl jo įvykdytų nusikaltimų sąrašas gali dar pailgėti.