Mes turime 312 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2039
mod_vvisit_counterŠią savaitę:27169
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:74495
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Pažintinė ekskursija, edukacinė veikla Žingių demonstraciniame miške

2013 m. rugsėjo 21 d., šeštadienis Nr.69 (1312)

Lietuvos gamtos fondas, siekdamas supažindinti su atsakingos miškininkystės principais ir pateikti geros praktikos pavyzdžių, Vilniaus rajono savivaldybės teritorijoje esančiame privačiame Žingių miške (Asvejos regioninis parkas, prie Asvejos ežero) yra įrengęs pažintinį taką. Švenčionių Zigmo Žemaičio pirmų gimnazijos klasių mokiniai ir klasių auklėtojos rugsėjo 12 d. apsilankė Žingių miško atsakingos miškininkystės bei biologinės įvairovės apsaugos miškuose, pažintiniame take. Edukacinį užsiėmimą vedė Remigijus Karpuška Lietuvos gamtos fondo gamtosaugos specialistas.

Dalyviai buvo suskirstyti į dvi grupes. Viena grupė pažintinio 1,5 km tako atkarpoje išdėstytuose stenduose ir gyvoje gamtoje buvo susipažinti su miško medžių rūšių įvairove, augimo ypatumais biologinės įvairovės apsauga išsaugojančia miške augančių medžių rūšis. Tuo laiku antra grupė kūrė laužą ir kepė dešreles, ruošė pietus, kuriuos irgi skyrė Lietuvos gamtos fondas.

Gimnazijos direktorė Danutė Čepulienė dėkojo už ekskursiją ir išsakė mintį, kad užsimezgusi draugystė su Lietuvos gamtos fondo atsakingais specialistais, kurie mokiniams suteikia informacijos, praktinių žinių apie gamtos ir miškų išsaugojimą yra labai naudinga gimnazijos mokinių ugdymo procese.

Nadežda SPIRIDONOVIENĖ

Švenčionių Zigmo Žemaičio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė