Mes turime 278 svečius online
Apsilankymai:
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterŠiandien:2926
mod_vvisit_counterŠią savaitę:6319
mod_vvisit_counterŠį mėnesį:53645
mod_vvisit_counterPaeitą mėn.:116150

Šventė nutiesė draugystės tiltą tarp dviejų kolektyvų

2011 m. liepos 16 d., šeštadienis Nr. 51 (1098)

Liepos 2 d. dvi rajono įmonės – UAB „Lesto“ ir UAB „Riešutas“ – surengė bendrą šventę. Kruopščiai suplanuota šventė vyko vaizdingoje vietoje prie ežero. Energingi kolektyvai išbandė jėgas draugiškose varžybose įvairiose rungtyse, bendravo, virė kvapnią žuvienę. Šventės, varžybos, aktyvus poilsis drauge abiejų kolektyvų darbuotojams ne naujiena. UAB „Riešutas“ savininkas ir direktorius Genadijus Lazdinas sako, kad jų kolektyve tokios tradicijos gyvuoja mažiausiai penkerius metus. Žmonės tokius susibūrimus mėgsta, nori ne tik darbe bendrauti, bet ir drauge pasilinksminti, pasivaržyti. Anksčiau buvo rengę skyrių varžybas, bet kolektyvas nedidelis – 24 darbuotojai, komandas sunku suformuoti.

„Lesto“ kolektyvas dar iš RST laikų taip pat turi tradiciją bent keletą kartų per metus susiburti įvairių švenčių proga. Socialiai atsakinga įmonė „Lesto“ anaiptol neapsiriboja vien savo ūkine veikla. Įmonė, kiekviename skyriuje turinti ambasadorių, besirūpinantį socialiai atsakingos įmonės tikslų įgyvendinimu, ugdo bendruomeniškumą, siekia integracijos į vietos bendruomenę, prisidėdama prie aplinkos išsaugojimo, draugiškų tarpusavio santykių kūrimo ir kt. Atsitiktinai susitikusiems viename renginyje UAB „Lesto“ ambasadoriui Juozui Rakšteliui ir UAB „Riešutas“ vadovui Genadijui Lazdinui kilo idėja surengti dviejų draugiškų kolektyvų bendrą šventę ir draugiškas varžybas. „Kad kolektyvai labai draugiški, tikrai įsitikinome bendroje šventėje,“ - džiaugėsi pavykusiu sumanymu Juozas Rakštelis.

Nors vėjuota liepos 2-oji elektros tiekėjams nebuvo palanki, buvo daug darbo, vakarop daugelis susirinko į renginį. Valandėlę kitą atsipūtę, visi jau buvo pasirengę išbandyti ištvermę, jėgą ir miklumą. Kolektyvai varžėsi įvairiausiose rungtyse – tinklinio, plaukimo, estafetės, rąsto kėlimo, svarsčio metimo, virvės traukimo, tinklinio. Atrodytų, tiek daug nuveikti dienos per mažai, o čia – viskas per pusdienį. Pasak renginio iniciatorių Juozo Rakštelio ir Genadijaus Lazdinio, viskas vyko labai sklandžiai ir smagiai dėka puikaus profesionalių trenerių Josifo Jarošo ir Dariaus Razmio varžybų organizavimo ir vedimo. „Jie viską profesionaliai organizavo ir varžybų dalyvius nuo traumų apsaugojo patarimais ir priežiūra – juk rungtys ne iš lengvųjų – jėgos, svorių, plaukimo. Esame jiems labai dėkingi, kad sutiko mums padėti ir puikiai atliko darbą“, - sakė Genadijus Lazdinas.

Po varžybų dar laukė malonus vakarojimas prie laužo, katilas puikios žuvienės.

Draugiškų kolektyvų draugystės ir varžytuvių šventė baigėsi gausybe apdovanojimų – labiausiai pasižymėjusiems atiteko taurės ir medaliai, o visiems dalyviams – šventės atminimo medaliai.

Irena PAULIUKEVIČIENĖ